Winelovers

Kéne egy egykezes üvegnyitó?

A nagymenők fél kézzel pattintják fel a koronazárat

2017. október 05. - Winelovers

kebo-bottle-opener.jpg

Ha valaha is gondolkoztál azon, vajon milyen lenne vagányul-lazán szabadon hagyni az egyik kezed sörnyitás közben, akkor nem kell tovább várnod. Létezik ugyanis az egykezes üvegnyitó, amellyel könnyedén lepattinthatod a koronazárat, ráadásul 3D nyomtatóval magad is elkészítheted. 

Fotó forrása

Ennél a palacknyitó megoldásnál nincs szükség arra, hogy felszabadítsd mindkét kezed, ha bontanál egy jó italt, miközben otthon lazulsz és nyomkodod a telefont vagy a távirányítót, esetleg pizzát eszel. Bár borok esetében ritkán találkozni ilyen típusú lezárássall, hiszen inkább a csavarzár, vagy a parafa dugó a jellemző, viszont a sör, üveges üdítő, vagy mondjuk egy jéghideg, palackos cider esetében hálás leszel, ha beszerzel egy ilyen menő holmit. Mint ezt a GrOpenert fából, ami ráadásul praktikussága mellett tök jól is néz ki. 

gropener-one-handed-bottle-opener-1.jpg

Egy finn srác azonban ennél is tovább ment, és egy 3D nyomtató segítségével maga készítette el az eredeti terméket műanyagból. Nézd meg ebben a videóban, ahogyan kb. egy óra alatt megszületik a saját egykezes üvegnyitója. 

Tetszett a bejegyzés és érdekel a borok világa? Olvasd el a Winelovers blog többi írását is, vagy csatlakozz borrajongó közösségünkhöz!

süti beállítások módosítása