Winelovers

Mit igyanak október szülöttei?

Mérleges és Skorpiók, most figyeljetek!

2017. október 10. - Winelovers

kekszolo_vorosbor_feher_asztalon_istock_csillagjegy.jpg

Előző cikkünkben szeptember szülötteit láttuk el borvásárlási tippekkel, most viszont az ősz talán legszebb hónapjának gyermekeit avatjuk be abba, hogy mely borok is illenek leginkább hozzájuk. Lássuk hát, mit igyon az, aki már Mérleg, vagy még éppen Skorpió!

Mérleg (szeptember 23. - október 22.)

Nem csak mindennapi életükben, de a borokban is elsősorban az egyensúlyra törekednek. Bár remek vezetőként ismerhetjük őket, néha mégis nehezen hoznak döntést, ezért érdemes a biztosra menniük, és borokban is a leginkább harmonikus tételeket választani. A házasításokat épp nekik találták ki!

A levegős jegyek szülöttei, mint a Mérlegek kifejezetten szeretnek új ismeretekre szert tenni, ezért könnyen választanak olyan bort, amit azelőtt még sosem kóstoltak, legyen az egy pannonhalmi vagy éppen indiai tétel. 

Aktuális kedvencünk: Pannonhalmi Apátsági Pincészet, Hemina Vörös 2016 (75% merlot, 25% cabernet franc), Pannonhalma

indian_sula.jpg

A legtöbb indiai bor Maháráshtra környékén készül. 

Skorpió (október 23. - november 21.)

Őszinte, korrekt és becsületes ember, aki pontosan ezt várja el a boroktól is. Az idejét sem igazán szereti vesztegetni, úgyhogy a bor is legyen érthető és letisztult. A tisztességes fajtaborok állnak legközelebb hozzá, legyen az egy (új-zélandi vagy éppen magyar) sauvignon blanc, ami ezer arca ellenére állandóan hozza a magas minőséget, a jó szerkezetet és a lenyűgöző csalános, bodzás jegyeket. Ha pedig a Skorpió inkább vörösbor-párti, jöhetnek a cabernet-k, legyen az egy robusztus sauvignon, vagy elegánsabb franc

Aktuális kedvencünk: Heumann Pincészet, Villányi Franc 2012, Villány

Ha a teljes év borhoroszkópjára is kíváncsi vagy, kattints IDE!

Tetszett a bejegyzés és érdekel a borok világa? Olvasd el a Winelovers blog többi írását is, vagy csatlakozz borrajongó közösségünkhöz!

süti beállítások módosítása