Winelovers

Petrus és Pol Roger jutott a kínai miniszertelnöknek

#ultravip

2019. március 29. - Winelovers

macron-xi-getty-min-1220x808.jpg

Minket mindig nagyon érdekel, hogy mit isznak a hírességek. És amikor egy (vagy két) miniszterelnök kerül képbe, pláne feszülten figyelünk.

Borítókép: Jean-Paul Pelissier / AFP / Getty

A francia és a kínai miniszterelnök, azaz Emmanuel Macron és Xi Jinping nemrégiben Petrus-t és Pol Roger’s Sir Winston Churchill champagne-át kortyolhatta, amikor egy privát vacsorán vettek részt Dél-Franciaországban - írja a Decanter.

A Kínia Köztársaság legfőbb embere múlt héten néhány napot töltött Franciaországban, mielőtt az ún. State Dinner-en vett volna részt a párizsi Élysée-palotában. Március 24-én estére egész különleges, privát vacsorát szerveztek a főméltóságoknak a csodálatos francia riviérán, Beaulieu-Sur-Mer-nél. 

A Hotel du Castellett 3 Michelin csillagos séfje, Christophe Bacquié rendszeresen főz Macronnak is, így nem meglepő, hogy ezúttal is ő kapta a hálás feladatot. Természetesen a First Lady-k, azaz Brigitte és Peng Liyuan is részt vettek a vacsorán, aminek menüsorába bekerült a tavaszt idéző spárga, rák és borjúszelet is, egyéb helyi különlegességek mellett.

Ami persze minket legjobban érdekelt, az az ezek mellé felszolgált borsor, amiben az elképesztő Pol Roger Sir Winston Churchill 2000 champagne és a még elképesztőbb Petrus 2002 Joseph Drouhin’s Marquis de Laguiche Montrachet burgundiai csodabor is helyett kapott. 

drouhinchassagnemorgeot13-w-2.jpg

Borválasztáskor állítólag arra fordítják a legnagyobb figyelmet, hogy a bor értékben passzoljon az esemény "súlyához", és persze elsősorban francia borokat választanak ilyenkor a patriotizmus jegyében. 

Tetszett a bejegyzés és érdekel a borok világa? Olvasd el a Winelovers blog többi írását is, vagy csatlakozz borrajongó közösségünkhöz!
süti beállítások módosítása