Winelovers

Teljesen kihűltünk a cabernet-vel fecskendezett Air Jordanen

A történelmi évjáratot történelmi cipőben illik megélni

2019. április 10. - ferenczicsilla

airjordan.jpg

Láttunk már sok csodát, de most még mi is totális extázisba estünk. Nagyon komoly kapcsolódási pontot talált ugyanis egy kaliforniai pincészet az Air Jordannal, mi meg csak pillegünk, és erős pénzgyűjtésbe kezdtünk.

A kaliforniai Sonomában fekvő Alexander Valley-i Jordan Winery célja nem kevesebb, mint megalkotni az állam TOP cabernet sauvignon-ját. Tom és Sally Jordan ennek érdekében 2015-ben döntött először úgy, hogy a teljes cabernet sauvignon mennyiséget francia fahordóba teszi érlelődni. Azóta eltelt 3 és fél év, most pedig bejelentették, hogy az első palackok május 1-jén kerülnek a boltokba, 

azzal a cipővel együtt, amitől megőrülünk. 

 

A fontos mérföldkövet az Air Jordan XV Retro 2015 Jordan Cabernet Sauvignon Limited Edition nevű cipő megalkotásával ünneplik, ami a hírek szerint április 1-jén került piacra. Ezt az igazi kuriózumot Troy Cole (Kickasso Kustoms) Los angeles-i művész készítette, aki nem mellesleg a celebek és az NFL játékosok kedvenc tervezője. 

A cipőről a következő részletek derültek ki (most figyelj):

  • 100%-ban parafa talp
  • 2 db 100%-ban természetes parafadugó, ami a fűzőket díszíti
  • beépített, levehető bornyitó
  • Digitsole + Vivino-s "okos" talpbetét: a lépésed segítségével kereshetsz rá a kiválasztott borhoz tartozó véleményekre a Vivinón
  • francia fahordóból készült cipőfűző lezáró rész
  • az ikonikus Air Jordan logó boros elemekkel átdolgozva
  • Jordan cabernet sauvignon-nal injekciózott bőr felső rész
  • tojásfehérjével finomított szövetbélés az extra kényelemért
  • és... 12 hónapig coq au vin-ben marinált betétek, hogy mindig egy francia étteremben érezd magad

jordan_cabsav.jpg

Nos, be kell valljam, itt annyira kikerekedett a szemem, hogy több helyen is utána kellett néznem a dolognak, és kiderült, hogy az utolsó pont igazából csak poén: nincs kakaspörkölt a cipőbe fecskendezve, a többi fícsör viszont igaz, és a cipő is létezik. Aki szeretné megrendelni, megteheti, egy pár ára nagyjából 200-240 dollár (57.000 - 68.000 Ft) között mozog, és egyelőre csak az Államokban kapható.

Íme a borimádók csodacipője egy videóban: 

Tetszett a bejegyzés és érdekel a borok világa? Olvasd el a Winelovers blog többi írását is, vagy csatlakozz borrajongó közösségünkhöz!
süti beállítások módosítása