Winelovers

Sosem találnád ki kivel kooperál a Dom Pérignon

Gyorsan fogynak a limitált palackok, jobb, ha siettek..

2020. január 17. - piskor.fanni

02.jpg

A világ legismertebb francia pezsgője és talán a legelőkelőbb itala a mindannyiunk által dicsőített Champagne. Mára az ünnepek, hagyományok és a kiváló minőség szimbólumává vált.

Kép:Dom Pérignon

Ismeritek a Dom Pérignon legendáját?

A pezsgő névadója Dom Pérignon szerzetes volt. A legenda szerint Pérignon atya karácsony közeledtével újborral akarta meglepni rendtársait, felnyitott hát egy új, még maradékcukrot tartalmazó borral megtöltött palackot, ami sokadmagával szüret óta hevert a pince mélyén. Mielőtt öntött, belekóstolt, nem vall-e szégyent vele. Ahogy nyelte a gyöngyöző bort, csodát érzett és látott, s akkor hangzott el az a nevezetes mondat: „A csillagokat iszom”. Innen datáljuk Champagne-ban a pezsgő világsikerének indulását.

 

Hogyan jön a képbe Lenny Kravitz?

site-cover-5-1584x872.jpgKép: LVMH

Nem csupán zenész, producer, fotós és a belsőépítészet nagymestere, hanem a híres Champagne-ház kreatív igazgatójának köszönhetően a Dom Pérignon három kiemelkedő tételének designere is. A pezsgők készítésében nem vett részt, azonban a címkéket a zenész tervei alapján a klasszikus cégér helyett ötvösök által készített fémtáblákkal látták el.

A három limitált kiadású Champagne:

  • Vintage 2008
  • Rosé Vintage 2006
  • Vintage 2008 magnum (a palack díszdoboza gyertyatartóként is használható)

 

Tetszett a bejegyzés és érdekel a borok világa? Olvasd el a Winelovers blog többi írását is, vagy csatlakozz borrajongó közösségünkhöz!
süti beállítások módosítása