Winelovers

Borfogyasztással a vírusok ellen

Így biztosan egészséges maradsz

2020. február 26. - piskor.fanni

headache_istock_728x485.jpgKöztudott, hogy a mérsékelt borfogyasztásnak rengeteg pozitív hatása van. Vírusos, influenzás időszakhoz közeledvén arra gondoltunk, adunk néhány tippet, hogy mivel védekezz a bacik ellen.

Az elmúlt évtizedekben rengeteg kutatást folytattak az egészséges borfogyasztással kapcsolatban. A Dán Járványügyi Központ vizsgálata arra is rámutatott, hogy azok az emberek, akik mérsékelten, de rendszeresen fogyasztanak vörösbort, 50%-kal kisebb valószínűséggel kapnak szívinfarktust vagy agyvérzést. A vörösbor antioxidáns hatásának köszönhetően megakadályozza az LDL-koleszterin oxidációját, ezzel az érelmeszesedéshez vezető anyagcsere-termékek lerakódását az ereinkben, valamint gátolja az eikozanoid szintézist és a trombocita aggregációt. Számos jótékony hatású vegyület is található benne (rezveratrol, antociánok, galluszsavak), ezek pedig betegségek megelőzésében bizonyulnak hatékonynak, ANTIVIRÁLIS hatással bírnak!

 

Három tételt ajánlunk figyelmetekbe, ha védekezni szeretnétek a vírusok ellen:

1. Polgár - RedY 2018

15486.jpg

Csodaszép rubin színű, illatában piros bogyós gyümölcsök, ribizli, szamóca, cseresznye jellemzi. Ízében meggy, szilva, eperlekvár édessége hosszú lecsengésű. Összetételét tekintve portugieser, merlot, kadarka, kékfrankos.

2. Thummerer Pincészet - Egri Bikavér 2015

12703.jpg

Fekete fűszerek, vanília, szeder, erdei gyümölcsök, komplex, mély bikavér. Markáns tannintartalma szárít, melyet édeskés fűszerek színeznek, lendületes savakkal és finom érett gyümölcsökkel.

3. Bock  - Merlot Special reserve 2015

14594.jpg

Szilva, piros gyümölcsös befőtt, hordós és animális vonások. Tapadó, vaníliás, édes fűszeres, cseres ízek, étcsokoládé, konyakmeggy, érett gyümölcs, és markáns hordóhatás jellemzik.
Tetszett a bejegyzés és érdekel a borok világa? Olvasd el a Winelovers blog többi írását is, vagy csatlakozz borrajongó közösségünkhöz!
süti beállítások módosítása