Köztudott, hogy a mérsékelt borfogyasztásnak rengeteg pozitív hatása van. Vírusos, influenzás időszakhoz közeledvén arra gondoltunk, adunk néhány tippet, hogy mivel védekezz a bacik ellen.
Az elmúlt évtizedekben rengeteg kutatást folytattak az egészséges borfogyasztással kapcsolatban. A Dán Járványügyi Központ vizsgálata arra is rámutatott, hogy azok az emberek, akik mérsékelten, de rendszeresen fogyasztanak vörösbort, 50%-kal kisebb valószínűséggel kapnak szívinfarktust vagy agyvérzést. A vörösbor antioxidáns hatásának köszönhetően megakadályozza az LDL-koleszterin oxidációját, ezzel az érelmeszesedéshez vezető anyagcsere-termékek lerakódását az ereinkben, valamint gátolja az eikozanoid szintézist és a trombocita aggregációt. Számos jótékony hatású vegyület is található benne (rezveratrol, antociánok, galluszsavak), ezek pedig betegségek megelőzésében bizonyulnak hatékonynak, ANTIVIRÁLIS hatással bírnak!
Három tételt ajánlunk figyelmetekbe, ha védekezni szeretnétek a vírusok ellen:
Csodaszép rubin színű, illatában piros bogyós gyümölcsök, ribizli, szamóca, cseresznye jellemzi. Ízében meggy, szilva, eperlekvár édessége hosszú lecsengésű. Összetételét tekintve portugieser, merlot, kadarka, kékfrankos.
2. Thummerer Pincészet - Egri Bikavér 2015
Fekete fűszerek, vanília, szeder, erdei gyümölcsök, komplex, mély bikavér. Markáns tannintartalma szárít, melyet édeskés fűszerek színeznek, lendületes savakkal és finom érett gyümölcsökkel.
3. Bock - Merlot Special reserve 2015