Winelovers

Borozz a baráti bandával!

7+1 érv a társaság mellett

2017. április 11. - Winelovers

ladiesnight.jpg

A borkóstolás különböző aspektusait már végigvettük korábbi posztunkban, most viszont azzal a kérdéssel játszottunk el, hogy társaságban, vagy egyedül jobb-e kóstolni? A mérlegünk egyértelműen a társaság felé billent.

Következzen 7+1 érv amellett, hogy miért is jobb társasággal kóstolni, mint egyedül!

1. A közösség pozitív szerepe

A baráti, vagy legalábbis társas közegben töltött időtől feltöltődünk, amire nagy szükségünk van a mindennapok néha szürke egyformasága, néha pedig stresszes hatásai után. Úgyis olyan kevés idő van a barátainkra - ne a Facebook-on cseteljünk velük, inkább töltsük minél több időt együtt!

via GIPHY

2. Tanulhatunk egymástól

Amikor egy-egy borkóstolón együtt kóstolunk, sokkal nagyobb eséllyel tanulhatunk közösen, egymástól, hiszen lehet, hogy ami nekünk nem jutott volna eszünkbe, azt más kimondja, így pedig értékes információkhoz, véleményekhez juthatunk. Ráadásul állandó beszédtémaként is fog szolgálni a bor, így nem kell féljünk a csendes pillanatoktól sem.

via GIPHY

3. Sokkal szórakoztatóbb

Ha egyből megosztjuk az élményt (nem a közösségi hálón, hanem élőben, egymással), az mindig növeli az adott élmény értékét. Barátaink, vagy a velünk kóstolók véleményének segítségével pedig tágíthatjuk látókörünket, és nyitottabbá is válhatunk, miközben remekül szórakozunk.  

via GIPHY

4. Nem kell aggódnod

...hogy amíg a mosdóba mész, addig valaki esetleg lelép a borospoharaddal. Ez főleg olyankor fontos, amikor egy-egy borkóstolón bérelni kell a poharat, ezért vigyázol rá, mint a szemed fényére. Ha viszont társasággal mész, akkor bátran barátaidra bízhatod a poharad, mert őrizni fogják neked, az életük árán is. 

via GIPHY

5. Elkészülhet életed legjobb fotója

Ha nem egyedül mész, akkor nem kell szelfibotot vinni magaddal, és a gyengébb minőségű elülső kamerával bajlódni. Biztosak vagyunk benne, hogy a baráti társaságod nagy örömmel elkészíti életed legütősebb boros profilképét.

via GIPHY

6. Kell a baráti támogatás

Ha véletlenül túlzásba vitted a kóstolást, számíthatsz barátaid támogatására, legyen szó a moderált viselkedésről, a taxi hívásáról vagy a megfelelő ágyba kerülésről. (Egyébként így még véletlenül sem fordulhat elő, hogy kiábrándultan egy ismeretlen ember mellett ébredsz. Khm.)

via GIPHY

7. Afterparty

A kóstoló után beugorhattok egy menő borbárba, és átbeszélhetitek a kóstoltakat, átélteket. Így pedig még inkább maradandó lesz az élmény!

via GIPHY

+1 Kíméled a pénztárcád

Sok kóstolón kínálnak csoportos kedvezményeket, miért ne használnátok hát ki, hogy ha többen mentek, olcsóbbak a jegyek? Ez nem kevesebb, mint 15%-os árcsökkenést is jelenthet, például ha eljöttök a Kékfrankos Április Nagykósolóra.

via GIPHY

süti beállítások módosítása