Winelovers

10+1 jel arra, hogy teljesen behálózott a bor

Vigyázat, borrajongó!

2017. május 15. - Winelovers

istock_000023551588_large.jpg

Pontosan tudjuk, mennyire bele lehet szeretni a borok bámulatos világába. Akit egyszer beszippant, az onnantól kezdve már nehezen fogja levetkőzni a kóstolási szokásokat, szakkifejezéseket. Összeválogattunk 10+1 jelet arra, hogy neked sincs már visszaút; hivatalosan is borrajongó lettél!

1. Az egység nem forint, hanem bor

Amikor vásárolni indulsz, pláne egy komolyabb beruházás esetén, a különféle összegeket vizsgálgatva nem forintban méred fel egy drágább és egy olcsóbb hűtő árát, hanem mondjuk a kedvenc dűlőszelektált olaszrizlinged mennyiségében. Így pedig nem tízezer forintokat tudsz spórolni, hanem több palacknyi finomságot.

2. Prioritások

Előbb választasz a borhoz ételt, mint fordítva. Nem az a kiindulási pont, hogy ha van otthon darált hús, akkor bolognait csinálsz belőle, és ahhoz veszel hazafelé egy finom primitovót. Hanem az, hogy ha van a hűtődben egy sauvignon blanc, akkor úgy vásárolsz be, hogy este cukkinis-kapros quiche-t süss majd hozzá.

3. Csak a borospohár

Észre se vetted, hogy már mindent boros pohárból iszol? A citromos vizet, kólát és lényegében minden hideg italt? A szénsavas ásványvíz gyöngyözését is jelzőkkel illeted, amikor kitöltöd magadnak a kedvenc boros poharadba? Nos, akkor te már a következő szinten vagy, ahonnan nincs visszaút: hivatalosan is borrajongó lettél!

via GIPHY

4. Az ajándékkérdés többé nem gond

Ha eddig neked is csak problémát okozott, hogy szülinapra vagy karácsonyra kinek, milyen ajándékot vegyél, akkor megnyugodhatsz kedves borimádó! Innentől már célirányosan a borszaküzletek felé fogod venni az irányt és könnyedén fogsz tudni választani is, bármely korosztálynak, bármely alkalomra. (Ugyanez igaz lesz csoki kiválasztásakor is; az alkohollal töltött bonbonok egyértelműen előnyt fognak élvezni.)

5. Bóknak veszed, hogy vastag a bőr az arcodon

Amikor igenis van képed megtenni dolgokat – ezáltal néha azt is megkapod, hogy „azért elég vastag a bőr az arcodon” –, olyankor már nem fogod bántónak érezni a kapott jelzőt! Sőt, bóknak veszed, hiszen a szőlők között is pont a vastag héjúak, például a cabernet sauvignon, a nebbiolo és a syrah a kedvenceid, mert ők is éppoly erősek és edzettek, mint te. 

6. Az életpálya felfelé ível, nem lefelé

Pontosan úgy tekintesz az életre, mint egy palack borra. Ennek értelmében úgy tűnik, minél idősebb, érettebb valaki, annál fejlettebb, komplexebb és annál inkább van tele élettel! A fiatalok pedig mivel még nincsenek pályájuk csúcsán, nem is biztos, hogy irigylésre méltóak, hiszen nekik még érniük kell.

via GIPHY

7. A borlap mindenek felett

Egy étterembe lépve nem is annak konyhája érdekel igazán, hanem az, hogy milyen új, izgalmas tételeket találsz majd a borlapon. Ha maga a borlap nem tetszik, nem is feltétlenül kívánsz tovább maradni. Az igazán profik pedig már a foglaláskor feltérképezik a borlapot, majd szigorúan annak alapján választanak helyszínt a vacsorához.

8. Mindent megpörgetsz

Bármilyen ital is kerüljön a poharadba, azt biztosan meg fogod pörgetni. A csuklód szinte magától beindul, és ellenállhatatlan érzés fog el, hogy még a reggeli kávédat is megpörgesd a bögrédben. Viszont vigyázz, ez nem biztos, hogy a világos színű ruhák viselésekor is praktikus tevékenység!

9. Csak a szakzsargon

Bármiről is beszélsz – legyen az egy póló vagy egy csokor virág – a színek már nem csak simán pirosak vagy sárgák lesznek, hanem bíborba hajló rubin, vagy mondjuk halvány citrom zöldes reflexekkel. Az illatok tekintetében is kinyílik a (bor)világ, a főzelékben is érezni fogod a vegetális aromákat, illetve a doboz étcsokis bonbonban a hordós érlelés jegyeket.

via GIPHY

10. Szépirodalom helyett szakkönyvek

Úgy érzed, hogy minden maximum egy karnyújtásnyira kell legyen! Éppen ezért kezdenek el egyre inkább háttérbe szorulni a szépirodalmi könyvek, térképek és listakészítő applikációk: mostantól minden könyv, atlasz és app a borimádatodat fogja szolgálni.

+1 Csak boros kiegészítők

Ha ruhák és egyéb kiegészítők terén sem tudsz elszakadni az imádott bortól, akkor bizony végleg elkönyvelheted magad borrajongónak. Érdekes lehet számodra a Harry James által tervezett boros ruha kollekció, vagy egyéb boros kütyük, amik nélkül nem élet az élet! Egyébiránt hadd éljek egy személyes ajánlattal is: íme a legvagányabb parafa telefontok, magyar tervezőktől, amelyet könnyedén megrendelhetsz itt!

Inspiráció: winefolly.com

süti beállítások módosítása