Winelovers

A Terminátor Bordeaux-ban nagykövet lett

"Visszajövök!"

2017. július 03. - Winelovers

arnie_feherbor.jpg

Arnold Schwarzenegger testépítő időszakában talán tiltólistára tette az alkoholfogyasztást, mostanra viszont örökre szóló kapcsolata lett a világ legkiválóbb boraival; nagykövetnek választották a Libourne Borfesztiválon. 

Fotók: Sud Ouest - Stéphane Klein

Múlt héten Kalifornia 38. kormányzója a francia miniszterelnökkel találkozott Párizsban, hogy megvitassák nézeteiket a tiszta energiára épülő jövőre vonatkozó kérdésekben. Schwarzenegger, aki köztudottan öko-aktivista, látogatása alkalmával egy közös videót is készített Macronnal, amelyben a "Make our planet great again" szlogen is újra elhangzott. 

I was truly honored to meet with President @emmanuelmacron about how we can work together for a clean energy future. He's a great leader.

Arnold Schwarzenegger (@schwarzenegger) által megosztott bejegyzés,

Az Ovizsaru franciaországi kiruccanását a bordeaux-i borvidék egyik elsőosztályú termelője, a Château Cheval Blanc látogatásával koronázta meg, ahol a főborász Pierre Lurton (aki egyébként a Château d’Yquem vezetője is, a kép bal oldalán) maga vezette körbe és invitálta egy hosszúra nyúlt ebédre. 

arnie_wine.jpg

A bordeaux-i borok iránti érdeklődése később elsodorta az éppen zajló Libourne Borfesztiválra is (a város St.-Emilion és Pomerol szomszédja), ahol elmondta a közönségnek, mennyire nagyra értékeli, hogy találkozhatott a miniszterükkel, akivel szinte lelki társként, ugyanúgy gondolkoznak a fenntartható és környezetbarát gazdálkodásról. 

Ami ezek után következett, arra kicsit sem számított Arnie, ugyanis a Grand Conseil des Vins de Bordeaux (önkéntes borvidéki szervezet) tagjai a színpadra hívták, majd átadták neki azt a medált, ami a nagykövetségi titulus jelképe. Az érdemtől annyira meghatódott a Terminátor, hogy a jobb parti lakosok csak annyit hallottak tőle: "Én most nem mondom azt, hogy Hasta la vista, baby... Hanem, hogy Visszajövök."

arnie_speach.jpg

Tetszett amit olvastál és érdekel a borok világa? Kövesd a Winelovers blog többi írását és csatlakozz borrajongó közösségünkhöz is!

süti beállítások módosítása