Winelovers

Ilyenek a Trónok Harca borai

A dorne-i vörös helyett itt a Napa Valley Cabernet Sauvignon

2017. szeptember 05. - Winelovers

got-beauty-three-wines.jpg

Bár még jó pár hónapot kell várnunk a nyolcadik évad érkezéséig, azért szerencsére vannak olyan finoman adagolt részletek, amikkel folyamatosan lázban tudnak tartani minket. Ilyenek a GoT borok, amiket most igyekszünk bemutatni nektek. 

Fotó: thestar.com

Ahogy kedvenc karaktert, úgy kedvenc bort is könnyedén választhatunk. Legyen az a törpe Tyrion Lannister, a délceg Havas Jon, vagy Daenerys, a sárkányok anyja, valakinek biztosan ti is szurkoltok. A sorozat szereplői szerencsére pontosan annyira imádják a jó bort, mint mi, ezért tulajdonképpen adta magát az ötlet, hogy kihozzák a GoT borcsaládot.

A Hét Királyság 3 tételből álló sorozatát a kaliforniai Bob Cabral borász – az HBO-val közösen – álmodta meg; ő készített elsőként 100 pontos kaliforniai pinot noirt a Vintage Wine Estates-ről. 

via GIPHY

Lássuk hát, mit is tudnak ezek a borok!

Central Coast Chardonnay 2016

Ár: 20 dollár

A bor: az elegáns, hordóban érlelt fehérbor 90%-át teszi ki a chardonnay, a maradék 10%-ot rizling adja. Barackos, virágos aromáit Meyer citrom egészíti ki, és krémes, mézes jelleg.

Hol készülne a sorozatban: A Három Folyó birodalmának (kastély: Zúgó) termékeny területe és mérsékelt klímája ideális a chardonnay fajtának, különösen a déli fekvésű lejtőkön. 

Paso Robles Red Wine Blend 2016

Ár: 20 dollár

A bor: hat fajta házasítása, aminek gerincét syrah, tempranillo és zinfandel adja. A Decanter magazin értékelése szerint a fűszeres, meggyes, szedres aromájú bort vaníliás jegyek kerekítik, ám a korty végén enyhe dohányra és ibolyára emlékeztető ízek is jelentkeznek.

Hol készülne a sorozatban: a Síkvidék (kastély: Égikert) buja lankáin igencsak kedvelik az ízletes vörösborokat, és a legzamatosabb fajták pontosan itt, az agyagos talajon teremnek, ahol a kiváló minőség garantált. 

Napa Valley Cabernet Sauvignon 2015

Ár: 50 dollár

A bor: fenséges feketeribizli, vadrózsa és Tahiti vanília árad a legkiválóbb hordókban érlelt, pazar borból. A bársonyos és hosszú kortyokat csokoládé teszi még inkább ellenállhatatlanná. 

Hol készülne a sorozatban: a Nyugat (kastély: Kaszter-hegy) magaslatai telis-tele vannak ásványi anyagokkal és persze rengeteg nemesfémmel. Kiváló területet biztosítanak a csúcsminőségű és intenzív cabernet sauvignonhoz.

Ha a borok kavalkádja nem lenne elég, rendelhetsz melléjük GoT bornyitót is, hogy igazán stílusos legyen az esti borozás!

Tetszett a bejegyzés és érdekel a borok világa? Olvasd el a Winelovers blog többi írását is, vagy csatlakozz borrajongó közösségünkhöz!

süti beállítások módosítása