Winelovers

1400 üveg pezsgő pukkant a 90. Oscar után

Eközben 13 kilónyi aranypor szállt a levegőben

2018. március 05. - Winelovers

wolfgang2_2018oscars.jpg

Mint mindig, most is nyakig ért a luxus: kaviár, homár, szarvasgomba és champagne is szerepelt az Oscar-díjátadó ünnepség utáni gálavacsorája menüjén, amit Wolfgang Puck, a celebek kedvenc séfje álmodott meg. 

Borítókép: www.edhat.com

Nem csak Hollywood, de valószínűleg az egész világ legfontosabb vacsorája volt, ami magyar idő szerint hétfőre virradó éjjel zajlott az Oscar-díjátadó után. Miután megnyugodtak az A-listás színészek (vagy azért, mert nyertek, vagy azért, mert már nem kell többet szerepelniük), elfoglalták helyüket a Lois Burwell és Cheryl Cecchetto által összehozott top eseményen. 

Wolfgang Puck, az aktuális sztárséf megint magasra tette a lécet: kizárólag különlegességek szerepeltek abban a tegnap esti menüben, amihez 1400 üveg pezsgő is párosult, és amihez több, mint 13 kiló aranypor is fel lett használva – dekorációként. 

Az 1500 vendégnek megálmodott fogások között a steak-ek sztárja, a wagyu is jelent volt, de persze a homár (úgy 250 db), az amerikai kaviár és ezúttal a macaron sem maradhatott el, utóbbiakat a koktélok ihlették. 

Az előételek közül például ilyeneket választhattak a celebek:  

  • wagyu beef tatár, puffasztott fekete rizs, fűszeres tonhal tatár

A következő fogásnál sem volt szerény a választék: 

  • spárgasaláta, amerikai kaviár, omlós szarvasgombás pite, fekete tengeri sügér padlizsánnal, fésűkagyló crudo, uborka crostini

A desszertek szuperszexire sikerültek: 

  • maracujás habcsók, Negroni macaron, licsis-rózsás tortácska, nyalóka, és persze az ehető, kézzel készített mini Oscar szobrok csokiból, arannyal fedve

piperheids_1.jpg

És hogy milyen pezsgőval oltották szomjukat a sztárok? 

A Piper Heidsieck Cuvee Brut-vel, amit egyébként ITT már meg is rendelhetsz. Palackja úgy 12.000 forint, és összesen 12.000 pohárral szolgáltak fel belőle. Az ikonikus márka Instagram oldalán még több fotót látsz az Oscar hivatalos pezsgőjéről, mégpedig ITT

Emellett egyébként a korábbiakhoz hasonlóan a Coppola borok is az asztalra kerültek, összesen 2400 palackkal. Szerepelt köztük a Director's Cut Oscars 90th Edition, a Director's Cut Sauvignon Blanc, a Director's Cut Chardonnay 2015, a Francis Coppola Reserve Pinot Noir 2016 és az Archimedes 2014, ami egy bordói stílusú házasítás. 

Nézd meg ebben a rövid (angol nyelvű) videóban, hogy hogyan zajlottak az előkészületek: 

A gálavacsoráról angolul ITT és ITT is olvashatsz. 

Ha pedig az is érdekel, hogy tavaly mi volt a menü, akkor azt ITT találod. 

Tetszett a bejegyzés és érdekel a borok világa? Olvasd el a Winelovers blog többi írását is, vagy csatlakozz borrajongó közösségünkhöz!
süti beállítások módosítása