Winelovers

Ezek a legtöbbet instázott italos képek

Tudjuk, mit ittál idén nyáron

2018. augusztus 28. - Winelovers

italok_telefon_istock.jpg

Pénteken hivatalosan is zárjuk a nyarat, előtte gyors körképben megmutatjuk, milyen Instagramra szórt italos posztok voltak a szezonban a legnépszerűbbek. 

Világszinten az egyértelmű toplistás alkoholos ital idén nyáron a pezsgő volt – aka #champagne – összesen 600.000 poszttal. Második helyen a whisky végzett 400.000 fotóval, legalábbis a nemrégiben megosztott riport szerint, amely a május 1-től július 31-ig történt képmegosztásokat vizsgálta. 

A buborékos italok népszerűségét az is alátámasztja, hogy a prosecco is bekerült a legmenőbbek közé, az ötödik helyen szerepel a listán a maga 150.000 posztjával. A bor-alapú koktélok közül a Sangria és az Aperol Spritz voltak a befutók, a maguk 8. és 9. helyével a ranglistán. 

Na de jöjjenek a toplistás insta-italok: 

summer-drinks-hot-spots-1000x1334.png

Talán nem meglepő, hogy az USA és az Egyesült Királyság lakói posztolják a legtöbb #boros, #pezsgős, netán #gintonikos posztot, miközben ha #AperolSpritz posztolásról van szó, akkor természetesen Olaszország vezet. 

Még azt is lecsekkolták a kutatás készítői, hogy az oregoniak leginkább a #pinotnoir-ról posztolnak, Hawaii-on a #MaiTai-ról, míg Kaliforniában a sör letaszította a trónról a chardonnay-t. 

the-most-instagrammed-summer-drinks-usa-1000x1131-630x630.png

Szerintetek mi magyarok miről posztolunk legtöbbet? Talán a fröccsről? 

Tetszett a bejegyzés és érdekel a borok világa? Olvasd el a Winelovers blog többi írását is, vagy csatlakozz borrajongó közösségünkhöz!

süti beállítások módosítása