Winelovers

Ilyen lesz a 100 legjobb magyar bor címlapja

12 toplista, és sok más boros tartalom neked!

2018. szeptember 06. - Winelovers

csaj_rajzolt_vorosbor_istock.jpg

Gőzerővel dolgozunk az év boros magazinján, amelyből kiderül, 2018-ban melyik a 100 legjobb magyar bor. A heteken belül újságárusokhoz kerülő kiadvány középpontjában ráadásul nem csak egy, hanem 11 további toplista is lesz, plusz csomó érdekes tartalom, ami kifejezetten nektek, borimádóknak szól. 

Megkezdődött a visszaszámlálás,

már tényleg csak néhányat kell aludni, és ti is a kezetekben tarthatjátok azt a mértékadó hazai magazint, amely igazodási pontokat kínál, ha borválasztásra kerül a sor. Szakmai csapatunk otthonosan mozog a magyar borok világában; az általunk rendezett nagykóstolókat megelőző borteszteken kívül többek között mi szerveztük és bonyolítottuk le a 100 legjobb magyar bor kóstolóját 2016-ban és 2017-ben, terveztük és szerkesztettük a kiadvány tartalmát mindkét évben. Tapasztalatunk és szakmai felkészültségünk éppen ezért garancia arra, hogy a 2018-ban megjelenő Winelovers 100 a legnagyobb gondossággal készül el és mind tartalmában, mind küllemében a legmagasabb színvonalon kerül elétek.

via GIPHY

Vancsik Ivett, a főszerkesztő már nyilatkozott is nekünk, sőt azt is elárulta, hogy ő milyen szempontok alapján értékelt, illetve mit talált igazán fontosnak a pontozáskor. 

Megtanultam nagyvonalúbban pontozni, jobban értékelni a hibátlan, tökéletes egyensúlyt mutató, fajtajelleges, karakteres borokat; azokat, amelyeknél a borász támogatta, és nem felülírta a szőlőfajta és a termőhely jellegzetességeit.

Az idei év legnagyobb durranása mégis az, hogy Caroline Gilby Master of Wine (MW) állt a zsűri élére, akit idén a Borászok Barátjának választottak. "Na de miben különleges egy Master of Wine?" - kérdezed te, úgyhogy már válaszolunk is. 

Ezek a szakemberek a borvilág ünnepelt sztárjai, előszeretettel hívják őket előadásokat tartani, szakértőnek, vagy épp tanácsadónak. A világon jelenleg mindössze 380 Master of Wine-t találunk, 5 kontinens 30 országából. Magyar még nincs közöttük: bár többen jelenleg is folytatnak tanulmányokat, az MW-cím megszerzése legendásan nehéz.

>>> ITT például elolvashatjátok, hogy az első magyar borverseny élére állt Caroline Gilby MW hogyan nyilatkozott az első kóstolási napról. 

De hogy ne is húzzuk tovább az időt, íme a címlap, amit majd keresnetek kell az újságárusoknál:

wl100cimlap.jpg

>>> Olvass még többet a kulisszák mögött történtekről ITT, például hogy kik voltak a zsűritagok, hogyan pontoznak ilyenkor, és milyen toplisták is készülnek nektek. 

Ha te is előjegyeznéd a Winelovers 100 magazint, akkor azt ITT teheted meg. Ingyenesen házhozszállítjuk!

Tetszett a bejegyzés és érdekel a borok világa? Olvasd el a Winelovers blog többi írását is, vagy csatlakozz borrajongó közösségünkhöz!
süti beállítások módosítása