Ez most nem bor, viszont mértékkel ezt is nagyon szeretjük fogyasztani. Rövid videóban mutatjuk be, hogyan is készül a whisky, és az is kiderül, mi a különbség whisky és whiskey között.
A világ egyik legnépszerűbb párlata nagyjából Jockey Ewing kezében vált ikonikus itallá. A whisky, vagy whiskey egy önálló műfaj, elmélyült tudást igényel, ennek első lépése az alapok tisztázása. Például:
A whisky gabonából készül
Sétáló Jánossal már biztosan találkoztál te is, az viszont sajnos csak keveseknek adatik meg, hogy a piros címkés italnál komolyabb márkákat is kóstolhassanak. A whisky különféle gabonából készülhet, élesztő és víz segítségével, lepárlással (ahogyan például a pálinkák is). Bár az egyes országok és a whiskytípusok készítésének hagyományai eltérnek, alapvetően két módon készül ez a gabonapárlat; egyetlen lepárló termékeként és oszlopos lepárlókban.
Tudtad? A whiskey az amerikai és ír verzióra, a whisky pedig a skót, kanadai és japán italra utal.
Az árpából készült single malt whiskyről, a gabonawhiskyről, a scotch-ról, bourbonről és még több whiskey-ről a Borkollégium kurzusain bővebben is tanulhatsz! Ha pedig csak egy gyors pillantást vetnél arra, hogyan is készül az év legmenőbb koktéljának alapanyaga (2019-ben ugyanis az Old Fashioned a legkeresettebb), akkor nézd meg ezt a rövid videót: