Winelovers

Italok a szivárvány színeiben... és azon is túl

Pink gin, kék bor és fekete koktélok

2018. január 24. - Winelovers

szines_italok_1020x765.jpg

Különös élvezetet okoz a legfurcsább italok felkutatása, és azokról egy-egy toplista kialakítása. Ez alkalommal olyasmiket kerestünk, amikről mi sem tudjuk egyértelműen, hogy kinek is jó... De léteznek, és menőbbek, mint valaha. Lássuk az 5 új színpompás kedvencet. 

Az utóbbi években igen komoly befolyással bírnak étkezési és italozási szokásainkra a divatos social media felületek; különösen, ha fotók posztolásáról van szó. A vidám, színes és látványos finomságok divatja tetőzik. Gondoljunk például a szivárványszínű bagelre, a neonszínű smoothie-tálakra és persze az élénk narancssárga Aperol Spritzekre. 

 

Mivel úgy tűnik, hogy a feltűnő és tarka italok korszakának még nagyon nincs vége, a trendeket diktáló márkák egyre jönnek ki a meghökkentő, sőt esetenként megdöbbentő tételekkel. Itt már semmi más nem számít, csak az, hogy legyen minél látványosabb, és persze színesebb!

1. Kék bor

gik-blue-780x440.jpg

Fotó forrása

Az ötlet spanyol fiatalok fejéből pattant ki, és szimplán szórakozásból készült először 2016-ban. A Theblacklabel.com elárulta a titkot: a Gik fehér- és kékszőlőből is készülő alapborához két szerves pigmentet adagolnak: indigót és antocianint.

"Ez nemcsak egy kék bor, amit megkóstolhatsz: innovációt rejt magában, egy igazi remekművet iszol. Arra bátorít, hogy bármikor megszegheted a szabályokat, és valami újat alkothatsz, ami a sajátod" – mesélték a kék bor fiatal feltalálói.

Itthon lehet kapni kék bort, mégpedig a BottleLife-nál ITT.

2. Zöld bor

weed-wine-1476198073.jpg

Fotó forrása

Kaliforniában a 80-as évek óta jelen van a zöld bor, a borászok – nem kereskedelmi célra – már régóta kínálják vendégeiknek. A bor és a kannabisz szerelemgyerekeként megszületett a "Canna Vine" az alacsony erjesztési hőmérsékletnek köszönhetően megőrzi a marihuána terápiás előnyeit a magas THC szint nélkül. 

A legnépszerűbb a pinot noir, syrah, cabernet sauvignon, grenache, viognier és persze a chardonnay – az azonban nagyon nem mindegy, hogy hol, milyen és mennyi fű kerül a borba. Hiszen a hatás nem marad el. 

Itthon nem lehet kapni.

3. Pink gin

gordons-premium-pink-gin-1501080001.jpg

Fotó forrása

A rozék elképesztő sikere után más italos cégek is rámentek a rózsaszín alternatívára. Talán nem is olyan meglepő, hogy a gin elsöprő sikere miatt nem csak a kisebb márkák, de a Gordon's is előjött a pink színű változattal: egy 1880-as recept szerint ribizlit, málnát és epret áztatnak a ginbe.

Mások ehelyett rebarbarát (Warner Edwards), gránátalmát (Edgerton gin) vagy gyógynövényeket (Gin Lane 1751 Victoria Pink Gin) használnak a kívánt szín eléréséhez. 

Itthon lehet kapni, például ITT és ITT.

4. Fekete koktél
dark_spritz_1.png

Fotó forrása

Ahogyan korábban már megírtuk, idén komoly népszerűségnek örvendhet minden, ami fekete. A koktélok színes világában ugyanis ez a legújabb trend, köszönhetően a Fabbri új, növényi szenet és gumiarábikumot tartalmazó koktélszirupjának, a Gum Nerónak. Legyen az egy Daiquiri, vagy egy Aperol Spritz (esetleg kávé vagy fagyi), a lényeg, hogy legyen fekete. 

Itthon lehet kapni, például ITT.

5. Lila köd

viniq.jpg

Fotó forrása

Aki szeretne a fentiekhez képest még tovább menni, nekik ajánljuk a Viniq által forgalmazott italt, amely prémium vodka, Moscato és gyümölcsök keveréke – miközben csillogó, lila színben (is) pompázik. Limonádéval felhúzva a világ legegyszerűbb, és legfenszibb long drinkjével jelentkezhetsz vendégeidnél, de a speciális szeszesitalt megvásárolhatod csillámos piros illetve arany színekben is. A lényeg: a. csillogásból. sosem. elég. 

Úgy tudjuk, hogy egyelőre nem kapható itthon, de ha mégis, szóljatok!

Tetszett a bejegyzés és érdekel a borok világa? Olvasd el a Winelovers blog többi írását is, vagy csatlakozz borrajongó közösségünkhöz!
süti beállítások módosítása