Hiába tűnik talán inkább visszataszítónak, mint vonzónak, mégis tele van vele a Facebook, az Instagram és a Pinterest. Az egyik legmenőbb új, szuperegészséges desszert az esőcsepp süti, azaz a Mizu Shingen Mochi. Bemutatkozik Japán régi, és New York legújabb sütitrendje: a raindrop cake!
Egy New York-i séf egy rég elfeledett japán desszertet hozott vissza divatba, és ma már nem csak az amerikai internetet, de az egész világot körbejárva fertőzi meg a kép- és receptmegosztó oldalakat. De miért van úgy oda ettől mindenki? A válasz: az újragondolt ötlet friss és izgalmas, a desszert pedig csak úgy olvad a nyelved alatt – arról nem is beszélve hogy nulla, azaz nulla kalóriát tartalmaz, és tökéletesen vegán.
Az ötletgazda Darren Wong brooklyni séf japán útja során inspirálódott, ahol már évszázadok óta ismert a recept, viszont kint a Mizu Shingin Mochi-t nem kókuszvirág sziruppal, hanem Kuromitsuval, egyfajta fekete mézzel szervírozzák.
Mi még nem próbáltuk, de elvileg az esőcsepp sütit te is elkészítheted, anélkül, hogy profi cukrász lennél. A desszert kulcsa inkább az, hogy jó alapanyagokat válassz - vagy egyáltalán be tudd szerezni őket. Íme a recept!
Összetevők 2 főre:
- 2,5 dl szénsavmentes ásványvíz (nem csapvíz!)
- 1 teáskanál agar-agar por (egyfajta vegán zselatin)
- 2 evőkanál szójaliszt
- 2 evőkanál kókuszvirág szirup (vagy Japánban Kuromitsuval, ami egyfajta fekete méz)
Így készítsd el:
- Forrald fel a vizet, add hozzá az agar-agar port, és röviden párold. Öntsd kis, kerek tálakba, majd tedd a hűtőbe, hogy kb. 2 óra alatt megszilárduljon.
- A szójalisztet egy száraz lábasban süsd aranybarnára.
- A zselés desszertet fordítsd rá egy tányérra, tálald mellé a sült szójalisztet és a szirupot.
Extra tipp: egy kiskanál mogyoróvajjal megspékelve még istenibb! Ennyi kalória nem árt... Ha pedig boroznál is mellé, kóstolj egy magasabb cukortartalmú rajnai rizlinget! Még több rizlingért gyere a Corinthiába október 8-án: jön az Olaszrizling Október Nagykóstoló!