Winelovers

Fekete címlappal jelent meg a magyar bormagazin

Top 100

2016. november 21. - Winelovers

top100_borito_2016_benko_molnar_fanni_800.jpg

Múlt héten fekete címlappal jelent meg az idei A 100 legjobb magyar bor magazin – azonnal észreveszitek bármelyik újságosnál, ha besétáltok. Igaz, hogy a MediaWorks adta ki és felét a Népszabadság munkatársai csinálták, a feketeség mégsem a gyász vagy a szomorúság jele. Inkább azt a megújulást, letisztulást és eleganciát szimbolizálja, amit nyolc éves kiadvány 2016-ban megélt. Megmutatjuk, mire számíthatsz, ha megveszed!

A 100 legjobb bor magazin idén nyolcadik éve jelenik meg, eddig a Népszabadság Top kiadványaként ismerhetted. A Népszabadság jelző azonban idén az összes Top kiadványról lekerült – már jóval a napilap megszűnése előtt, attól teljesen függetlenül. A magazin persze idén is az év valószínűleg 100 legjobb magyar borát (vagy legalábbis 100 nagyon jó bort) tartalmazza. A korábbiakhoz képest viszont az új névhez idén kívül-belül új dizájnt, szellemiséget is kapott. Hogy miért? Mert most nagyrészt mi csináltuk! Kisebb részben pedig az a tíz ember, akiről talán már olvastál valamelyik híroldal breakingnewsában. Mutatjuk, mire számíthatsz, ha beruházol a sok szempontból mérföldkőnek számító lapba.

  • 23.300 forint értékű voucher van benne, ezeket Borkollégium tanfolyamokra, Magyar Borok Bálja sétálójegyre, vagy Winelovers rendezvény belépőkre válthatod.
  • A legjobb borokat idén először a tényleg a szakma legmagasabban képzett szakértői választották ki, ők a diplomát Londonban vagy Ruston szerzett nemzetközi borakadémikusok. Róluk itt írtunk bővebben.
  • A zsűriben is ott ült, így hosszú interjút is készítettünk a borszakma napjaink legfelkapottabb magyar alakjával, Fiáth Attilával, aki az első magyar Master of Wine lehet, vagyis bekerülhet a borvilág legexkluzívabb, 350 fős társaságba. Róla itt olvashatsz bővebben.
  • Még soha ennyi bor nem volt a Top 100 zsűrije előtt: idén 210 tétellel, azaz összesen majdnem 630 palackkal zsonglőrködtünk, hogy megtaláljuk köztük a legjobbakat. Lásd az alábbi videónkat.

  • A magyar gasztronómia _tényleg_ legnagyobb alakjait is megkértük, hogy ajánlják kedvenc boraikat. Velük interjút is készítettünk: Hamvas Zoltán (Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnök, Pannon Gasztronómiai Akadémia alelnök, Onyx-Gerbaud társtulajadonos, Széll Tamás coach-a); Zsidai Zoltán Roy (Zsidai Group, Pannon Gasztronómiai Akadémia elnök); Hltaky-Schlichter Hubert (a Babel, a Kiosk, a Tütü és a Susu tulajdonosa); Szik Mátyás (Örökös Magyar Bajnok sommelier, a Four Seasons – Kollázs Étterem beverage managere); valamint Angerman László (Év Sommelier-je 2016, Tanti head sommelier).
  • A világon leghíresebb borvidékünk, Tokaj egész mellékletet kapott tőlünk. Ebben azokat kérdeztük, akik ma a legtöbbet tesznek érte: hol tartunk ma, mi a cél és mikor érünk végre oda?! Nemcsak egy-egy borásszal interjúztunk, hanem az itt aktív egyesületeket és szervezeteket is megismertük.
  • Mind a 100 borhoz ajánlottunk egy-egy ételt. Pontosabban nem mi, hanem azok a séfek, akiket mi nagyra tartunk: az egri Macok, a villányi Mandula, a csopaki Márga, a budakeszi Gesztenyés és a pesti Atrium & Brasserie (Corinthia Hotel) séfjei is ott ültek a zsűri mellett, és szorgosan jegyzetelték, mit főznének a legjobb borokhoz.
  • Ezeket a séfeket és éttermeiket a lapban részletesen is bemutatjuk, és egy-egy konkrét receptet is közzéteszünk.
  • És nem utolsó sorban eláruljuk, hogy melyik most az a 100 magyar bor és pezsgő, amellyel tuti nem nyúlsz mellé! Annyit elárulunk, hogy elképesztően meglepő módon idén nem egy aszú nyert, ellenben az első helyezett pincészet egyben a dobogó harmadik fokát is bezsebelte.

A titok nyitja már elérhető az újságárusoknál, illetve a Facebookon!

A lapot hivatalosan a szombati Bordói Nagykóstolón is bemutatjuk, és itt az egyik dobogóssal is beszélget majd a lap főszerkesztője. Egy mesterkurzuson pedig a már említett Fiáth Attila mutatja be a Top 100 bormagazin legjobb vörösborait.

A Wineloverst is jegyző Trinety Media Kft. ügyvezető tulajdonosa itt írt a lap újításairól, illetve az együttműködésről a MediaWorks kiadóval.

süti beállítások módosítása