Winelovers

A virtuális élmény is élmény?

Az ivás az ivás

2017. január 19. - Winelovers

vr.jpg

Mindig is arról álmodtál, hogy ellátogatsz egy igazi amerikai bourbon lepárlóba, vagy a francia Henessy-t saját környezetében vizsgálod meg? Mit szólnál ha azt mondanánk, hogy mindezt anélkül megteheted, hogy ki kéne mássz a lakásodból és egy forintot is rákölts? 

A lepárlók egyre inkább kezdenek élni a legújabb lehetőséggel és kombinálják a virtuális valóságot egyéb továbbfejlesztett digitális tapasztalatokkal is. Az előbbi azt jelenti, hogy egy adott eseményre vagy helyszínre érkezve a vendégeket fülhallgatóval látják el a még inkább magával ragadó élmény érdekében.

Ha mi is ilyen élmény részesei akarunk lenni, akkor szükségünk lesz a Google Cardboardra, ami így megfizethető módon tárja elénk az adott hallani- és látnivalókat. Ha valamilyen oknál fogva nincs még ilyen eszközünk, a 360 fokos videók is segítenek egy újabb látásmód kialakításában. Következzen 4 italmárka, akihez ellátogathatsz - virtuálisan!

Ardbeg

ardbeg.jpg

Fedezd fel Skóciát, majd "térj be" az Ardbeg lepárlóba, ahol temérdek virtuális viideóval jöttek ki: többek között fejest ugorhatsz a híres Corryvreckan örvénybe, sőt személyes whisky kóstolót is igényelhetsz, mégpedig nem akármilyen érzékszervi utalásokkal megspékelve. Helyi whisky és egyéb fesztiválok idején pedig az Ardbeg virtuális valóság kiállításokat is szervez, aminek részleteit ide kattintva megtalálod. Ez év elejére pedig további újításokat terveznek, amiket kíváncsian várunk!

Hennessy

hennessy.jpg

A Hennessy "Harmony. Mastered from Chaos" sorozatát már eleve interaktív, digitális élménynek tervezték. Vegyél te is részt a cognac gyártási folyamatában, próbáld ki, hogyan hat az időjárás megváltoztatása az ültetvényekre, generálj tüzet és ezzel a meleget a fahordók mellett, amikben az eau-de-vie érlelődik, hogy aztán a saját Hennessy V.S.O.P Privilège-edet létrehozhasd. Téged is érdekelnek a részletek?

Glenfiddich

glenfiddich.jpg

A világhírű malátawhisky-márka Journey Into the Mind a Malt Mest egy 360 fokos VR élményt kínál, amivel ellátogathatsz a skót Dufftown városkába, ahol a szeszfőzde is üzemel. Ennek segítségével a teljes gyártási folyamatba és a berendezések működésébe is betekintést nyerhetünk, egy kicsit Mátrix-szerű előadás keretein belül, ahol egy saját idegenvezető segítségével bolyonghatunk a legizgibb helyeken. 

Jack Daniel's

jack_daniels.jpg

A szupermárka tavaly, 150. évfordulójuk alkalmából létrehozta a különleges, 360 | VR Distillery Experience-t, azaz a 360 fokos Virtuális Valóság Lepárló Élményt???, ahol egészen Tennesse erdőitől a felszín alatti kristálytiszta forrásokon keresztül egészen a kádárok munkájáig követheted figyelemmel. A videókat online és egyre többször már a rendezvényeken felbukkanó VR szemüvegeken át is élvezheted. 

Főkép

süti beállítások módosítása