Winelovers

7 slágerbor 7 sláger zenével

Egynyári vs. örökzöld

2017. július 21. - Winelovers

istock_music_wine.jpg

Ha nyár, akkor csak a rozéfröccs és Despacito? Egyáltalán nem! Tengernyi kánikula-bort és zenét ajánlunk most nektek, ráadásul egymással párosítva! Jöjjenek a kedvenceink. 

Wine and Jazz + 100% Balaton

A szűk egy hónap múlva induló Paloznaki Jazzpikniknek nem csak hogy isteni borai, de már himnusza is van! Fábián Juli és Zoohacker koprodukciójának eredménye ez a laza kis nóta, amelyhez mi leginkább egy rizlingfröccsöt tudunk elképzelni (például a Homola-féle 100% Balatonból), azt hiszem, érthető okokból. 

Wild Thoughts + katalán kortyok

Rihanna és DJ Khaled közöse most spanyol ütemeket idéz, hiszen Santana Maria, Maria nótáját vették alapul. Ehhez a számhoz viszont sokkal inkább vörösbort innánk, talán mert egy fülledt esti buliban, ahol latin dallamok szólnak, az esik a legjobban; például egy fiatal Tinto de Toro vagy Sangre de Toro lenne az, amit szívesen kortyolnánk. 

In The Name Of Love + illatos habzóbor

Martin Garrix egy-egy slágere valószínűleg minden nyár minden fesztiválján felcsendül, idén a gigaslágert Bebe Rexhával hozta össze. Az In The Name Of Love-ot egyébként más DJ-k is előszeretettel dolgozzák fel, mi pedig ehhez valamilyen illatos, újhullámos habzóbort innánk, mondjuk a Dél-Balatonról, vagy Etyekről, az Etyeki Kúriától.

Symphony + Chablis

Zara Larsson Symphony számát is már jó 300 millióan megnézték a Youtube-on – a Clean Bandittal közös szám sikere nyilván nem véletlen, hiszen roppant fülbemászó és kellemes is. Egy elegánsabb chardonnay-t képzelünk el mellé, ha nem is a svéd énekesnő hazájából, de mindenképpen egy hűvösebb régióból, mondjuk Nyugat-Ausztráliából, vagy pedig egy klasszikusabb vonalú Chablis-t. 

That's What I Like + Champagne

Bruno Mars annyira király, és annyira cuki  – egyszerre! Minden slágere toplistás lett (nyilván), és hála neki, visszajöttek a funky beatek is a pop-szcéna mezejére. Az idei That's What I Like szövegét követve csakis champagne-t merünk pukkantani (mondjuk egy Laurent-Perrier Rosét), eperrel, ahogy kell. 

Shape Of You + érlelt rozé

Ed Sheeran Shape Of You száma már biztosan beragadt a te fejedbe is, úgyhogy kötelező jelleggel fel is vettünk a listánkra. A brit srác zenéi kicsit sem egynyáriak, így borban sem a vékonyka tételekre asszociáltunk, hanem egy szexis, zamatos, vaskosabb rozéra – szódavíz nélkül; például az egyik kedvencünkre Malatinszky Csabától

Despacito + Vinho Verde

Az év legmegosztóbb nyári slágere a mi toplistánkból sem maradhat ki. Luis Fonsi, Daddy Yankee és JB közös gigaslágere mellé elsősorban egy spanyol - esetleg portugál - , élénken citrusos, szinte limonádés fehérbort (pl. Vinho Verdét) kortyolnánk – talán mert hasonlóan megosztó, mint maga a sláger. Mi mondjuk pont imádjuk – a bort legalábbis mindenképpen.  

Tetszett a bejegyzés és érdekel a borok világa? Olvasd el a Winelovers blog többi írását is, vagy csatlakozz borrajongó közösségünkhöz!

süti beállítások módosítása