Winelovers

5 dolog, amit ne tegyél a Budapest Borfesztiválon

Wine not: tiltólistás tevékenységek

2017. szeptember 06. - vanivett

wine-not-wednesday-tone-it-up-1200x534.jpg

Óriási a kísértés, hogy a több ezer hazai és külföldi bort és a változatos gasztronómiai kínálatot felvonultató négynapos fesztiválon annyit igyunk és együnk, amennyi csak belénk fér. A bőség csábító, és természetes, hogy ha már szinte házhoz jön a hazai borvidékek színe-java, akkor szeretnénk a lehető legtöbb bort végigkóstolni. De hogy a másnap se jelentsen gondot, összegyűjtöttünk 5 tippet, amiket inkább NE tegyél a Budapest Borfesztiválon. 

Fotó: toneitup.com

1. NE engedj minden csábításnak

Legyen szó borról vagy egy-egy izgalmas fogásról, néha muszáj lesz nemet mondani... Kóstolj mértékkel és tudatosan: kezdj a könnyebb fehérborokkal, innen haladj a komolyabb, testesebb tételek felé. Egyél inkább többször kevesebbet, így nem terheled túl a gyomrodat. Aranyszabály: sose keverd a töményet és a bort! Sok standnál kóstoló mennyiségeket is kérhetsz – ne három deci masszív vörössel indítsd a látogatásodat!

2. NE feledkezz meg a vízről

A zamatos kortyok között könnyű megfeledkezni a hidratálásról, pedig a víz nem csupán a rendszeres folyadékpótlást biztosítja, de lassítja az alkohol felszívódását is, így tovább marad tiszta a fejed.

via GIPHY

3. NE engedd, hogy a rosszul megválasztott öltözet elrontsa az estédet

A macskakő és a tűsarkú cipő nincsenek barátságban, így lányok, válasszatok inkább kényelmes, lapos talpú cipőt! Figyeld az időjárás-jelentést is és készülj megfelelő ruházattal – egy meleg pulóver biztosan jól jön a naplemente után.

4. NE félj kérdezni

A borászok örömmel és lelkesen beszélnek boraikról. Nem kell attól tartanod, hogy kérdéseid miatt tudatlannak tűnsz – épp ellenkezőleg, a kíváncsiság és az érdeklődés nyitja ki előtted a borok sokszínű, megunhatatlan világát!

via GIPHY

5. NE csak a jól ismert borászatoknál kóstolj, és ne csak a bevált kedvenceidet

A borfesztivál a legjobb alkalom arra, hogy új felfedezéseket tegyél, legyen szó borvidékekről, szőlőfajtákról vagy borstílusokról. A hazai kínálat mellett tégy egy kirándulást a külföldi borok irányába; ha eddig csak egri bikavért kóstoltál, nézd meg a szekszárdiakat is; ha azt hitted, nem szereted az édes borokat, adj esélyt egy kiváló tokaji aszúnak!

Tetszett a bejegyzés és érdekel a borok világa? Olvasd el a Winelovers blog többi írását is, vagy csatlakozz borrajongó közösségünkhöz!
süti beállítások módosítása