Winelovers

Kedvenc őszi kurzusaink

Becsengettek!

2017. szeptember 13. - Winelovers

macska_iskola_kicsi.jpg

Becsengettek. Na de nem ám a gimibe, hanem a Borkollégiumba! Ha szeretnél végre te is képbe kerülni a borokkal, vagy úgy érzed, eljött az ideje, hogy még tovább fejlődj, akkor ez a poszt neked szól! Kedvenc őszi borkurzusaink következnek. 

1. Bevezetés a borkóstolásba

wineclass.jpg

Most ismerkedsz a borral? Kezdd az alapoknál!  Az egésznapos kurzuson bepillantást nyerhetsz a borral kapcsolatos legfontosabb témákba és egyebek mellett a következő kérdésekre kaphatsz választ: hogy készül a bor? Melyek a fő szőlőfajták? Mitől különböznek a borok? Hogyan érdemes kóstolni? Melyik borhoz milyen étel illik? Ha szeretnél egy borkedvelő társaságban hozzászólni a beszélgetéshez, fogódzót kapni a borválasztáshoz mind a boltban, mind az étteremben, akkor itt a helyed!

Időpontok: 2017. szeptember 16. és 2017. október 28. 

Bővebb infóért kattints IDE.

2. Narancsbor mesterkurzus

orangewine2_1.jpg

Senki ne gondoljon arra, hogy narancsbor narancsból készül. Sokkal inkább fehérszőlőből! Na de akkor honnan kapta a nevét és mi köze is van a trópusi gyümölcshöz? A mesterkurzuson 12 tétel kóstolása közben - a grúz borkészítéstől napjaink magyar narancsboros világáig több évezredes utazáson vehetsz részt, Jász László borász kalauzolásával. Olyan izgalmas témák is szóba kerülnek, mint a hozzáadott kén nélküli borkészítés, a szegények prés nélküli szőlőfeldolgozása, narancsborok a nagyvilágban, gasztronómiai szerepük; mítoszok és tények. Csatlakozz mielőbb, fogynak a helyek!

Időpont: 2017. szeptember 19. 

Bővebb infóért kattints IDE.

3. Borász a Kollégiumban: Pannonhalmi Apátsági Pincészet

pannonhalma_borok_1.jpg

A 996-ban Pannónia Szent Hegyén letelepedett bencés szerzetesek monostoruk felépítésével egyidőben újjáélesztették a vidék rómaiak által létrehozott szőlő- és borkultúráját. A II. világháborút követő államosítások után 50 évvel a Pannonhalmi Főapátság és az MKB Bank új szőlőültetvény és pinceépület kialakításával ismét életre keltette ezt a hagyományt. 11 különleges tételüket mutatják be a portfólió-bemutatón. 

Időpont: 2017. október 17.

Bővebb infóért kattints IDE.

4. Csokoládé és pezsgő párosítás kurzus

champagine_choco.jpeg

Kalandozásainkat Dél-Amerikában kezdjük, megtudjuk, hogyan fogyasztották a csokoládé alapanyagát, a kakaóbabot az ősi aztékok; miként került Európába, van-e kultúrája a csokoládé fogyasztásnak, „házasítható-e” például pezsgővel.

- áll a Borkollégium honlapján.

Képzeletben bejárhatod Champagne tartományt, megismerve a pezsgőkészítés módszereit, majd Magyarország kerül a figyelem középpontjába: rövid áttekintést kaphatsz az etyeki-budai borvidékről, a Törley pezsgőgyárról, majd mennyei bonbonokat és kiváló pezsgőket kóstolhatsz! Megvizsgáljátok a gasztrotrendeket: milyen csokoládé milyen pezsgővel párosítható? Mindeközben fény derül arra is, hogyan készül a csokoládé - sőt, Te magad is elkészítheted kedvencedet! 

Időpont: 2017. november 6.

Bővebb infóért kattints IDE.

5. Sajt- és borkóstoló tanfolyam

bor_sajt_istock.jpg

Tudtad, hogy a gorgonzola már Krisztus után 870 körül eredetvédett termék volt? Szerinted mi a közös a sajtokban és a borokban? Hogyan különbözteted meg az egyes sajtféleségeket és borstílusokat? Némely sajt-bor párosítások valóban az égben köttettek, vagy netán csak érdekházasságról van szó? Ezekre a kérdésekre kaphatsz választ a meghatározó sajttípusok és hozzájuk illő borok kóstolásán keresztül. Egy kis kultúra, egy kis kitekintés, tanulás és élvezet egyben. Ha konkrét tippeket olvasnál legfrissebb cikkünkben, kattints IDE!

Időpont: 2017. november 17. 

Bővebb infóért kattints IDE.

Tetszett a bejegyzés és érdekel a borok világa? Olvasd el a Winelovers blog többi írását is, vagy csatlakozz borrajongó közösségünkhöz!

süti beállítások módosítása