Winelovers

Az év legfrissebb hajszíntrendje: #forraltbor

A kultikus téli ital betör a divatszakmába

2017. december 20. - Winelovers

forraltbor_hajszin_blog.jpg

Meleg színek, többféle árnyalattal fűszerezve: a forralt bor az idei hajszíntrend legfrissebb őrülete. Változatos tónusainak alig tudunk ellenállni, a közösségi felületekre gyorsan be is robbantak a téli ital ihlette hajköltemények. Azoknak, akik maradnának a forralt bor poharas változatánál, van egy jó receptünk is.

Van egy új vörös árnyalat, ami nagyon úgy tűnik, hogy a 2017/2018-as téli hajszín divatot uralni fogja. Ez viszont most nem a burgundi vörös, hanem a szupermenő forraltbor-vörös. Nem meglepő egyébként, hogy a legvagányabb hajszíneket mindig is inspirálták az ételek vagy italok, gondolj csak a vajszőkére vagy csokibarnára. Most viszont végre megint az alkoholos italokon, ráadásul a boron van a sor, hogy divatot teremtsen.

A mélyvörös alapú, lilás, csokis, fahéjas vagy narancsos árnyalatokkal megszórt szín telitalálat a szezonra, és ugyanolyan isteni, mint maga az ital. Rachel Bodt, New York-i hajstylist az Allure-nek elárulta: már most imádja az új mániát, már csak azért is, mert mindenkinek a saját bőrszínéhez lehet igazítani. "Egy világosabb bőrű lánynak a fényesebb, gyümölcsösebb árnyalatok, míg a sötétebb bőrűeknek a mélyebb, merlot-s árnyalatok állnak jól" – mesélte a magazinnak. 

Az mindenesetre már biztos, hogy a következő alkalommal a fodrászodnál megér egy kérdést a dolog. Íme a legkúlabb téli hajszín öt árnyalata. 

#1

#2

Gorgeous Pinot noir hue �� @mackpaintedthat #beautylaunchpad

Beauty Launchpad (@beautylaunchpad) által megosztott bejegyzés,

#3

#4

#5

 

Itt egy jó forralt bor recept is!

  • 1 palack jó minőségű (de nem kiváló) vörösbor
  • 3 deci víz
  • 1/4 csésze barnacukor
  • 1 csillagánizs
  • 3-4 db szegfűszeg
  • 3 db kardamom
  • 2 rúd fahéj
  • 1 narancs felszeletelve
  • + fél csésze Cognac a bátraknak
  • + só a végén a még bátrabbaknak

Melegítsd fel egy fazékban a bort a vízzel, majd dobd bele a fűszereket. A végén mehet bele a felszeletelt narancs is, esetleg egy kis Cognac, vagy az igazi kihívásokat keresőknek egy csipet só. És bár a neve félrevezethet, te tartsd szem előtt, hogy nem szabad felforralni a bort, mert akkor elillan belőle az alkohol az isteni aromákkal együtt, annak meg ugye mi értelme lenne...

Tetszett a bejegyzés és érdekel a borok világa? Olvasd el a Winelovers blog többi írását is, vagy csatlakozz borrajongó közösségünkhöz!
süti beállítások módosítása