Winelovers

Megfogadtam: idén szőlőmagtól leszek egészségesebb

Új szuperfood a láthatáron

2019. január 09. - Winelovers

bock_szolomag.jpg

Kevés olyan ember van közöttünk, aki még ne tett volna újévkor fogadalmat. Az egyik leggyakoribb elhatározás, hogy ezentúl egészségesebben fogunk élni és sokkal több egészséges ételt fogyasztunk majd az új évben.

Ennek a fogadalomnak a megtartásában nyújtanak segítséget a megújult Bock Kékszőlőmag termékek, amelyek magas antioxidáns tartalmuknak köszönhetően, hatékonyan képesek hozzájárulni szervezetünk önvédő mechanizmusainak megfelelő működéséhez. 

Gondoltad volna, mennyi mindenre jó a szőlőmag?

A Bock Borászat a Pécsi Tudományegyetem, valamint a Szent István Egyetem szakembereinek bevonásával, több éves kutatómunkát követően fejlesztette tovább villányi kékszőlőmagból készült termékeit, így a mikroőrlemény és az olaj mellett, már tabletta formájában is fogyaszthatjuk az új, magyar „szuperélelmiszert”.

A gluténmentes, laktózmentes és vegán étrendekbe is könnyen beilleszthető Bock Kékszőlőmag Olaj, -Mikroőrlemény és -Tabletta nagy arányban tartalmaznak bioaktív összetevőket és antioxidáns hatású, fiziológiásan aktív polifenolokat, amelyek a bőrön és a bélrendszeren keresztül is könnyen felszívódnak.

via GIPHY

Miért érdemes magas polifenol tartalmú élelmiszereket fogyasztanunk?

  • mert csökkenthetik a szervezetben az érrendszeri betegségek, valamint egyes ráktípusok kialakulásának kockázatát,
  • mérséklik a szabadgyököket, így segíthetnek a gyulladásos betegségek megelőzésében,
  • csökkenthetik a magas vérnyomást és a káros koleszterinszintet, így védhetik a szívet,
  • kedvező hatást gyakorolhatnak a visszértágulat vagy érszűkületből eredő lábfájás esetén,
  • mérsékelhetik a cukorbetegség egyes tüneteit,
  • jól alkalmazhatóak szembetegségek megelőzésére és kiegészítő kezelésére,
  • enyhíthetik az allergiás tüneteket.

Hoppá. 

Sok más „szuperélelmiszerrel” szemben a kékszőlőmag olaj és őrlemény a konyhában is rengeteg módon felhasználható, az évszaktól függetlenül, ezért garantált, hogy nem fogunk ráunni néhány hónap után sem.

via GIPHY

A kevésbé rutinos szakácsok számára a Bock neves hazai gasztrobloggerek, valamint a Bock Óbor étterem chefjeinek, Nemesné Barbarának és Hadnagy Attilának a segítségével több ínycsiklandó, kékszőlőmag termékekkel elkészíthető receptet is összegyűjtött, amelyek ezentúl akár ünnepi, akár hétköznapi fogásként családunk kedvenceivé válhatnak az új évben.

Ezen receptek videóit és elérhetőségeit ITT érhetitek el. Még több, Bock kékszőlőmag termék hozzáadásával készült receptet találhattok a nemrég megjelent Bock Appétit szakácskönyvben is ITT. Ha videón is szeretnéd megnézni, hogyan készülnek a Bock szőlőmagos fogásai, keresd fel a borászat weboldalát is!

(X)

Tetszett a bejegyzés és érdekel a borok világa? Olvasd el a Winelovers blog többi írását is, vagy csatlakozz borrajongó közösségünkhöz!
süti beállítások módosítása