Még koránt sincs vége a fröccs szezonnak, úgyhogy nem árt egy kicsit jobban megismerni azt a szőlőfajtát, amiből a világ legjobb fröccse készül. Bemutatkozik az olaszrizling!
Se nem olasz, se nem rizling - kezdődhetne így is a mondat, pláne, hogy igaz. Az olaszrizling mégis a kedvenc fehérszőlőnk itthon, ráadásul az egyik legjobb, ami a szódával történet. Egy olyan magányos, ősi szőlőfajta ez, amely szárnyra kap a köves, vulkanikus talajon, és gyönyörű, komplex borokat adhat. Mi most mégis a könnyedebb arcát hangsúlyozzuk, azt, ami a legjobb fröccsalap, és mivel még bőven várnak ránk nyári esték, neked is érdemes jobban képbe kerülnöd ezzel a sokszínű fajtával.
Íme a legfontosabb tudnivalók egy infografikában összeszedve!
Egyúttal ismételjük át a 3 legfőbb fröccs fajtát is!
- Nagy fröccs: 2 dl bor + 1 dl szóda
- Kis fröccs: 1 dl bor + 1 dl szóda
- Hosszúlépés: 1 dl bor + 2 dl szóda
Tetszett a bejegyzés és érdekel a borok világa? Olvasd el a Winelovers blog többi írását is, vagy csatlakozz borrajongó közösségünkhöz!