Winelovers

Ezekkel a borokkal búcsúztasd a vénasszonyok nyarát

Így biztosan könnyebben fogadod a hideget

2019. október 25. - piskor.fanni

bor_pohar_talpas_pohar_103962130_stock.jpgA legtöbb ember az évszakokhoz köti, hogy éppen fehérbort, rozét vagy vörösbort fogyaszt. A jelenlegi hektikus időjárásnak köszönhetően nehéz dolgunk akad. 


AZONBAN
még tart a vénasszonyok nyara, így szeretném három kedvenc könnyű fehérboromat megosztani veletek, amit remélem hamar a szívetekbe zártok.

Yealands Estate - Peter Yealands Sauvignon Blanc 2018

14045.jpg

Ez a tétel igazán hordozza a fajtajelleget: bodza, egres, vágott fű, maracuja, citrusos, ásványos aromákkal társítva. Ha sauvignon blanc-ról van szó, nekem ez az új-zélandi típusú a kedvencem, párosítsuk akár tengeri herkentyűkkel, szárnyasokkal vagy salátákkal. Ráadásul ez a világ egyik legkörnyezetbarátabb bora!

Kamocsay Prémium - Sárgamuskotály 2018 
15013.jpg

Ezt a bort akkor válaszd, ha kedveled a körtés-barackos illatokat egy kis rózsával kiegészülve. Ízében elegáns savszerkezet mellett megjelenik a neszmélyi borvidék jellege is. Jól illik az ázsiai konyha édes-fűszeres fogásai mellé, de egy csirkesaláta biztos társa lehet.

Pannonhalmi - Rajnai Rizling 2018
12998.jpg

A Pannonhalmi borvidék egyik legközkedveltebb fajtáját lenyűgözően készítették el. Ez a tétel jól mutatja, milyen a Riesling fiatal karaktere: zöld alma, citrusok, őszibarack, virágos jegyek. Könnyed testtel, lendületes savakkal és frissességgel. Bátran fogyasszuk fűszeres ételekkel, halakkal, thai konyha remekeivel.

Tetszett a bejegyzés és érdekel a borok világa? Olvasd el a Winelovers blog többi írását is, vagy csatlakozz borrajongó közösségünkhöz!
süti beállítások módosítása