Winelovers

Három nyárváró koktél pezsgővel és friss gyümölccsel

Király klasszikusok lusta vasárnapokra (és május elsejére)

2019. április 30. - Winelovers

inshot_20190430_152055145_resized_20190430_032117358.jpg

A pezsgős brunchoknál kevés jobb dolog létezik, legalábbis amikor végre sokáig aludhatunk. Az efféle életérzésének pedig elengedhetetlen kelléke a pezsgő, pláne egy jéghideg, gyümölcsös pezsgőkoktél formájában. Össze is szedtünk azt a három italt, ami tutira bearanyozza a te reggeledet is. 

Három szupergyors és szuperfinom koktélt mutatunk, ami a gyümölcsszezon berobbanásával várhatóan nem csak a nők, hanem a férfiak kedvencévé is válik. Vigyázat, igazi klasszikusok jönnek!

1) Mimosa - citrussal

mimosa.jpg

Hozzávalók: 1 dl pezsgő, 1 dl jéghideg frissen facsart és leszűrt narancslé (vagy egyéb citrusféle), egy löttintyés triple sec (narancslikőr). Öntsd a három összetevőt a pezsgőspohárba, és már szervírozhatod is az igazi napsütést!

2) Bellini - barackkal

bellini.jpg

Hozzávalók: 1 dl prosecco, 0,5 dl frissen facsart baracklé, abból a fajtából, amibe ha beleharapsz, a könyöködig folyik a leve. Helyettesítheted barackpürével is, a lényeg, hogy minden jó hideg legyen, és már csak összekeverned, majd szervíroznod kell! 

3) Testarossa - eperrel

testarossa.png

Hozzávalók: 1 dl pezsgő, 0,5 dl eperpüré (amit otthon a következőképpen készíts el: az epret turmixold le, passzírozd át, majd keverj hozzá pici mézet és friss citromlevet). Keverd össze ezeket egy hosszú bárkanállal, és voilá, kész is!

Extra tippek:

  • Tálald mindhárom italt flőtébe, azaz a hosszúkás formájú pezsgőspohárba
  • Az arányokat bátran variálhatod ízlésed szerint
  • Pezsgő helyett használhatsz proseccót is - és fordítva, de semmiképp se itt használd fel azt a szuperdrága champagne-t!
  • Ha nincs bárkanalad, a sűrűbb hozzávalót (pl. gyümölcspürét) öntsd először a pohárba és arra öntsd rá a pezsgőt, hogy jól összekeveredjenek a hozzávalók
Tetszett a bejegyzés és érdekel a borok világa? Olvasd el a Winelovers blog többi írását is, vagy csatlakozz borrajongó közösségünkhöz!
süti beállítások módosítása