Winelovers

Ezekre a boros kérdésekre keresitek a választ

Google TOP 7

2019. május 27. - Winelovers

google_kerdesek_istock.jpg

Nagyon mókás tud lenni, ha rákeresünk mondjuk a saját nevünkre a Google-ben. Vagy csak ha beírunk egy szót, és megnézzük, hogy azzal kapcsolatban mire keresnek rá a legtöbben. Ezen felbuzdulva ezúttal azt néztük meg, mik a legkeresettebb kérdések a bor témakörben. 

Vágjunk is bele! Először a Mennyi bor... kezdetű kérdésnek kerestük a végét:

google_kerdesek.jpg

A valóban boros (és nem bordás) témájú kérdéseket most nagy örömmel meg is válaszoljuk. 

1. A "Mennyi borravalót illik adni?" kérdéskörrel foglalkoztunk tavaly nyáron, előfordul ugyanis, hogy 20% alatt gyakorlatilag kinéznek a helyről, máshol meg azzal sérted meg a személyzetet, ha apróval köszönöd meg a szolgáltatást. Erről bővebben ITT olvashatsz. 

2. A "Mennyi bortól lehet berúgni" kérdésre IDE kattintva kapod meg a választ, itt ugyanis már írtunk az érték és mérték összefüggéseiről, a borok átlagos alkoholtartalmáról, és arról is, hogy mennyi a napi maximum egység egy átlagos nőnek, illetve férfinak. 

3. A "Mennyi bor egészséges naponta" szorosan kapcsolódik az előző kérdéshez, tehát szintén IDE kattintva kapod meg a választ. Emellett szeretnénk azt is leszögezni, hogy a világ legidősebb embere (aki sajnos a cikk óta elhunyt) a bortól maradt fiatal!

via GIPHY

4. A "Mennyi bort lehet átvinni a határon" kérdésre már nehezebb egyértelműen válaszolni, mert a szabályok országonként is eltérhetnek. Viszont a Borászportál EBBEN a cikkben összegezte azokat a fontos szempontokat, amelyeket érdemes figyelembe venned, ha külföldről hozol haza bort. 

5. Végül a "Mennyi bor terem egy hektáron kérdésre" már írjuk is a választ: bár ez nagyban függ attól, hogy milyen sűrűn vannak ültetve a szőlőtőkék, és mennyire korlátozza a termést a szőlész, nagy általánosságban elmondhatjuk, hogy egy hektárról 2-10 tonna (azaz 2000-10000 kg) szőlőt szoktak szüretelni, amiből nagyjából 2000-10000 palack bor lesz. 

Ezután rákerestünk a "Milyen bor...?" kezdetű kérdésekre is: 

milyen_bor.jpg

6. A "Milyen bor illik ...?" kezdetű kérdésekre külön cikkekben találhatod meg a választ, mert olyan széles a borok és hozzájuk passzoló ételek listája is, hogy csak na. ITT a sonka-bor párokra kapsz tippeket, ITT a pizza-bor kombókra, ITT pedig a rántott hal mellé legjobban passzoló tételekről olvashatsz. 

7. A milyen borhűtőt vegyek kérdésre pedig egyértelműen a Dunavox a válaszunk, a boros rendezvények állandó szponzoraként jelenlevő hazai borhűtő márkáról ITT olvashatsz bővebben.

süti beállítások módosítása