Winelovers

25 milliós Moët automata a divatguruknak

Menő minipezsgők New Yorkban

2017. február 20. - ferenczicsilla

moet2.jpg

Amelyik italmárka bekerül a Fashion Weekek vendégeinek frissen manikűrözött kezeibe, az nagy király. Ezt érte el múlt héten New Yorkban a Moët & Chandon, a majdnem 25 millió forint értékű automatájával.  

Fotó: Bryan Bedder/Getty Images for Moët & Chandon

A február 9-17 között zajlott New York Fashion Week alkalmával az italok főszerepét természetesen a pezsgő kapta. Az amfAR 19. New York Gala-jának főszponzoraként a Moët egy olyan ütős automatával jelentkezett, amiben 366 darab, mini Swarovski-kristályokkal díszített, 2 decis pezsgő kapott helyet – a vendégek, mint Alan Cumming legnagyobb örömére.

Az érkezéskor "felszolgált" mini palackok különlegessége, hogy flőtével együtt érkeznek, amiből könnyedén kortyolhatták a – gép robotkarjainak köszönhetően – nem felrázott pezsgőt. A nagyszabású gálán a buborékos italon kívül a spanyol Numanthia-Termes Numanthia 2013 bora és az ausztrál Cape Mentelle Sauvignon Blanc–Sémillon Margaret River 2016 tétele is a terítéken volt, amit olyan A-listás sztárok, mint Scarlett Johansson, Adriana Lima, Mark Ruffalo vagy Jeremy Piven kortyolgattak. 

Nem csak szórakoznak

A szórakozás, pezsgőzés és borozás mellett nemes célok is helyet kaptak: a hírességek majd 2 millió dollárt adományoztak az amfAR AIDS prevenciós kutatóprogramjainak.

nyfw.jpg

Egy asztalnál: Donatella Versace, Naomi Campbell, Heidi Klum, Alessandra Ambrosio és Zoë Kravitz

Mindeközben a Vogue 125. születésnapja alkalmából egy másik bulin Dom Perignon champagne csillapította a meghívottak szomját, ahol az első sorban már bérlettel rendelkező André Leon Talley, a rapper ASAP Ferg és a francia topmodell Constance Jablonski is tiszteletét tette, más divatdiktátorral együtt.

Ugyanakkor a borok frontját erősítette a francia Miraval Côtes de Provence roséja, ami a brit Prism márkával közösen prezentálta a top fürdőruhákat, ezzel bizonyítva a téli rozézás létjogosultságát. (Tudtad? A provence-i birtok a válásig Brad Pitt és Angelina Jolie tulajdona volt.) Utolsó este végül a kalóriákra is fittyet hánytak, és az értékes italok mellé David Burke sztárséf által kreált színes répás raviolit falatoztak, fűszeres ricottával, fürjtojás sárgájával és szarvasgombás vajmártással. 

Nem csak New Yorkban

A menő Moët masina a luxusban úszó rendezvények mellett a londoni Oxfort Streeten és a Las Vegasi Mandarin Oriental Hotel 23. emeleti Sky Barjában is ott figyel, amihez a recepciós pultnál megvásárolt 20 dolláros Moët aranyérme kell, és az, hogy válasszunk: Moët's Imperial Brut vagy inkább Imperial Rose?

Tetszett a bejegyzés és érdekel a borok világa? Olvasd el a Winelovers blog többi írását is, vagy csatlakozz borrajongó közösségünkhöz!
süti beállítások módosítása