Most, hogy végérvényesen beköszöntött a tél, kevés dolog tud jobban esni, mint egy forró ital. Idén a klasszikus sztárok, mint a forró tea, puncs vagy a forralt bor mellé befigyel egy újdonság is; mégpedig a forralt cider.
Sheldon Cooper (Agymenők) is megmondta, hogy forró itallal kell kínálni azokat, akik szomorúak. Ez segít nekik megnyugodni, és növeli komfortérzetüket, ezzel pedig kizárólag egyetérteni tudunk.
Persze a forralt borról nem feledkezünk meg idén sem, és a megfelelő mennyiségben fogyasztani is fogjuk. (Arról nem is beszélve, hogy a hajszínek között sincs idén trendibb, mint a #forraltbor szín.) De, mivel minden évben kell valami újdonság is, ezért megosztjuk veletek a mi kedvenc forralt cider receptünket, amit már teszteltünk is.
Szerencsére nem csak finom, hanem egyszerű is.
Hozzávalók:
- 2 liter jó minőségű cider
- 6 szegfűszeg
- 3-4 csillagánizs
- 1/4 reszelt szerecsendió
- 1 rúd fahéj
- 1 narancs leve
- 2 mandarin leve
- 1 gránátalma magjai és leve
- 4-5 kanál kristálycukor (opcionális)
Elkészítés:
Öntsd a cidert egy edénybe, és lassú tűzön kezdd el felmelegíteni. Add hozzá az összes fűszert és a gyümölcsök levét (a gránátalma magokat se hagyd ki), majd amint elkezd forrni a cider, húzd le a tűzről, és tedd félre 4-5 percre. Ezalatt kicsit be fog sűrűsödni, közben már kóstolgathatod is, hogy neked tetszik-e így. Nincs ugyanis kőbe vésve a recept, ha savanykásnak érzed, bátran adj hozzá kristálycukrot, sőt, a bevállalósak megszórhatják gyömbérrel és/vagy feketeborssal is, nagyon pikáns lesz!