Winelovers

Ezt fogják vasárnap enni és inni a BAFTA-n

Champagne és vegán ételek a menüben

2019. február 05. - ferenczicsilla

bafta-menu-fokep.jpg

Február 10-én jön a BAFTA, azaz a British Academy Film Awards díjátadó ünnepsége. Van valami, ami a még a jelölteknél és a díjaknál is jobban érdekel minket: a bor- és ételválaszték. Állítólag a tavaly nagy sikert aratott vegán menü idén még vagányabb lesz. 

Az Oscar és a Golden Globe mellett kétségtelenül ez a szezon legfontosabb filmes eseménye. Ilyenkor persze a Brit Filmakadémia által lebonyolított ünnepség gasztronómiai oldala is górcső alá kerül; már ki is derült, hogy az immár két évtizede hűséges szponzorok (értsd: világmárkák) idén is ott lesznek a celebek poharaiban: ez a Taittinger champagne házat és az új-zélandi Villa Maria borászatot jelenti. Ennek megfelelően a welcome pezsgőről vasárnap a Taittinger gondoskodik majd, a Villa Maria pedig a tavalyi Pinot Noir és Sauvignon Blanc tételek után ezúttal a szuperszexi Pinot Grigio-jával és egy elegáns merlot-cabernet sauvignon házasításával érkezik, egyenesen Hawkes Bay-ből. 

>>> Böngéssz a Villa Maria választékából a webshopon!

Az asztali dekorációnál a Favourite című film volt a fő inspiráció: barokk motívumok, gyertyák, csillárok, és sok nyúl is várható. De persze csak a díszletben. 2018 legtrendibb étrendjét követve ugyanis egyre inkább a vegán felé tolódik el a hangsúly, mégpedig a Grosvenor House szakácsai, illetve maga Anton Manganaro head chef által megálmodva. Lássuk a konkrétumokat!

Előétel

bafta_starter.jpg

Fotó: www.thedrinksbusiness.com

A menü elején karalábés gabonasaláta sárgarépával, szezámmaggal és almazselével. A húsevők ezzel szemben skót lazacot fogyaszthatnak majd, devonshire-i rákkal, kapros uborkával, céklával és tormakrémmel. 

Mellé bor: Villa Maria - East Coast Pinot Gris 2017

Főétel

bafta_main.jpg

Fotó: www.thedrinksbusiness.com

A főétel egy fokkal könnyedebb lesz, mint tavaly volt; a főszerepet idén a gyöngytyúk kapja. Kétféle verzióban is a tányérra kerül majd: pirított mell és konfitált comb formájában. A tökéletes harmónia jegyében pedig szarvasgombás zellerpüré, burgonyakrokett, Tenderstem brokkoli és a brit zöldségek legfenszibbje, a Chantenay répa is a tányérra kerül, mind-mind borókabogyós-infúzióval megbolondítva. A vegán verzióban különféle gomba- és gesztenyefajták szerepelnek karamellizált hagymapürével, édesburgonyával és paradicsom emulzióval. 

Mellé bor: Villa Maria - Hawkes Bay Cabernet Sauvignon Merlot 2013

Desszert

A menüt mandarin és yuzu mousse torta zárja gránátalma zselével és mandula ropogóssal. 

bafta-film-awards-2019.jpg

Te melyiket választanád az előétel és főétel változatok közül?

>>> Olvasd el IDE kattintva az idei BAFTA jelölteket!

Tetszett a bejegyzés és érdekel a borok világa? Olvasd el a Winelovers blog többi írását is, vagy csatlakozz borrajongó közösségünkhöz!
süti beállítások módosítása