Winelovers

Nagy karácsonyi ajándékkalauz borrajongóknak

Pasiknak és csajoknak

2017. november 28. - Winelovers

white_christmas.jpg

Most, hogy már novemberben az összes bevásárlóközpontot és üzletet karácsonyi díszbe öltöztették és folyik a hangszórókból a Jingle Bells és társai, lassan mindenki észbe kap, hogy bizony rohamosan közeledik a Karácsony. És persze ilyenkor jön a szokásos probléma is, hogy vajon mivel lepjük meg szeretteinket, barátainkat vagy esetleg a kollégánkat, akinek a nevét kihúztunk az év végi ajándékozásra. Gondoltuk, segítünk egy kicsit, ha esetleg te is egy borkedvelőnek keresel ajándékot. A válogatást Pöstényi Zitával közösen írtuk.

Nyilván egy jó bor bármikor szuper ajándék;

ha emellett döntesz, akkor a Pinterestről mindig meríthetsz ötletet egy kicsit ünnepibb, vidám csomagoláshoz is. És ha el akarod kerülni a nagy tömeget vásárlás közben, akkor válassz ajándékokat vagy borokat webshopból. Ha történetesen a borrajongó ajándékozott egyben a kávét is kedveli, akkor egy vicces kávéscsésze vagy termosz, vagy a formabontó csésze- és pohártartó jó ötlet lehet.  

Csajos ajándékok

A lányok mindig örülnek az ékszereknek, bármennyi van, eggyel több mindig elfér még az ékszertartóban. A Winelovers webshopból beszerezhetitek ezt a menő, fa alapú fülbevalót, vicces felirattal. Az ékszereknél maradva nyakláncok közül is lehet szemezgetni, például olyat, ami személyre szabható az ajándékozott hölgy nevének kezdőbetűjével és a születési hónapjának megfelelő Swarovski kristállyal. A személyes kedvencem a kicsit tudományos irányba elkalandozó resveratrol molekula medállal díszített darab.

Hogy a pezsgő rajongóknak is kedvezzünk kicsit, ez a csillogó kövekkel kirakott karóra igazán csajos választás lehet. De egy trendi, boros üveg méretre optimalizált, parafa mintázatú kistáskával sem foghatunk mellé, jól mutat majd a fa alatt.

oo_fulbevalo_1300.jpg

Fotó: Benkő M. Fanni

A konyhatündéreknek remek választás lehet egy borosüveg alakú tortaforma vagy pedig palack és pohár formájú sütemény kiszúró, főleg ha a későbbiekben minket vendégelnek meg az elkészült finomságokkal. Ha már a konyháról volt szó, akkor tökéletes választás lehet egy konyharuha szett, amelyen bor és étel párosításhoz találhatunk útmutatót, vagy egy sajtkínáló készlet.

Komolyabb vonalra evezve még három könyvet említenék, az egyik Szabó Edit: Gyengébb? Nem! című könyve,  ami egyben riportkötet, szakácskönyv és borajánló. A másik a külföldi boros blogok körében megkerülhetetlen Madeline Puckette vagyis Wine Folly és A bor nagykönyve című szerzeménye, és végül a már borszakértői tanulmányokat folytató barátaink polcáról nem hiányozhatnak a Borkollégium tankönyvei sem.

Pasis ajándékok

Nézzük először itt is a kiegészítőket, ami a férfiak esetében is jó választás lehet. Itt is csak a fantáziánk szabhat határt a megfelelő ajándék kiválasztásának, mert a paletta igen széles. Meglephetjük a kedvesünket egy elegáns vagy jópofa mandzsettagombbal, ami lehet akár névre szóló monogramos, ami újrahasznosított boroshordóból készült, pezsgős témájú vagy akár a kedvenc borfajtáját megtestesítő.  Különleges ötlet lehet beszerezni egy parafából készült hagyományos nyakkendőt vagy egy szintén újrahasznosított boroshordóból készült elegáns csokornyakkendőt, ha az ajándékozott visel ilyeneket.

sebvalto_boros_dugo.jpg

Autómániásoknak kötelező a sebváltó alakú boros dugó, de választhatunk ebből is valami ötletes darabot, például egy számzáras verziót. Ha nem csak elzárni akarjuk a borunkat, hanem kinyitni is, akkor egy profi vagy akár high-tech dugóhúzó is szuper ajándék lesz a fa alá – persze csak ha már meg van a Winelovers-es bornyitók valamelyike. És ha már a kütyüknél tartunk, lepjük meg szerencsés férfiismerősünket egy borospalackra helyezhető hőmérővel, hogy mindig tökéletes hőmérsékleten fogyaszthassa a borokat. (Ebben a kategóriában elmehetünk az okostelefonnal összekapcsolható verzióig, ami elküldi üzenetben akár a hűtőbe helyezett palackról is az információkat.)

Miután kinyitottuk a megfelelő hőmérsékletű palackunkat, akkor hasznos ajándék lehet még egy praktikus borszellőztető vagy dizájnos dekantáló üveg is. Ha már van mit inni, fordítsunk figyelmet a megfelelő minőségű és az adott borstílus szépségeit leginkább kiemelő kristálypohárra is! A dugókról se feledkezzünk meg, mert ebben a praktikus képkeretben azt is gyűjthetjük, borkedvelő férfiembereknek ez is ötletes ajándék lesz. Az élmények még profibb megőrzéséhez válasszuk ajándékba ezt a pasis, elegáns bőrkötésű jegyzetfüzetet, amelybe akár a borosüvegek címkéit is beragaszthatjuk, és kóstolási jegyzeteket készíthetünk. (Ha pedig inkább egy letisztult jegyzetfüzetet keresel, nézd meg ezt az egyszerű feketét, amit szintén borimádóknak terveztek.)

5526-shadow-box-2-square-drink-wine39702.jpg

Reméljük, hasznos tanácsokkal szolgáltunk az ajándékozáshoz és mindenki a legmenőbb dolgokat fogja a fa alatt találni. Ha még ezekből sem sikerült kiválasztani, mit is szerezz be, akkor ITT további remek ötleteket találhatsz, ITT pedig 700-nál is több bort, legyen az a válogatós főnököd vagy az édesszájú nagymamád meglepetése. 

Tetszett a bejegyzés és érdekel a borok világa? Olvasd el a Winelovers blog többi írását is, vagy csatlakozz borrajongó közösségünkhöz!

süti beállítások módosítása