Jólesik a melegben jéghideg italokat szürcsölni, úgyhogy kerestünk pár olyan borkása receptet, amihez a két kötelező elemen kívül (bor, jég) szinte alig kell valami, viszont bármilyen gyümölcs hozzáadható. Így ráadásul duplán egészséges az ital, hiszen pontosan ismerjük már a bor jótékony hatásait is. Vigyázat, ez a jeges élvezet csak a felnőtteké!
Ha tudtok még jó kis boros jégkása recepteket, mindenképp osszátok meg velünk!
1. Sangria slushie
Fotó: Pinterest
Minden nyár kötelező itala a sangria; nem rossz ezt felidézni a boros jégkásáknál sem. Érdemes ehhez illatosabb rozét vagy könnyedebb vörösbort választani – például pinot noirt –, és még egy kis rumot, citrusokat, illetve friss gyümölcsöket is hozzádobni. Felejthetetlen lesz.
Recept:
- 1 palack bor (bármilyen színű is, legyen nagyon gyümölcsös a karaktere)
- másfél bögre bogyós gyümölcs (eper mindenképpen legyen benne)
- 8 ml vodka (hétköznap opcionális, hétvégéken kötelező)
- ízlés szerint édesítőszer
Mindezt turmixoljuk össze jéggel, öntsük hűtött kancsóba, és kész is!
2. Fagyos mimóza
Fotó: Pinterest
Szerencsére a pezsgőről a kásáknál sem kell lemondanunk, remek választás ez a recept például egy jó kis bruncholás alkalmával. Nem kell hozzá sok idő és sok alapanyag sem, csak egy kis pezsgő vagy prosecco és narancslé. Minden reggelnek így kellene kezdődnie!
Recept:
- 1 palack pezsgő vagy prosecco (öntsd például tepsibe, és tedd a fagyasztóba előző éjjel)
- 5 dl naracslé
- ízlés szerint édesítőszer
- jég
A kikanalazott fagyos pezsgőt turmixold össze a fentiekkel.
>>> Tipp: öntsd a bort jégkockatartóba, ha úgy adódik, hogy megmarad!!
3. Dinnyés borkása
Fotó: Pinterest
Ilyenkor a szezonban érdemes annyi dinnyét fogyasztani, amennyit csak lehet, és ennél talán kevés jobb módja van. Szerencsére ez a recept sem túl bonyolult. Íme a mi nyári rózsaszín álmunk.
Recept:
- 1 palack illatos fehérbor (sárgamuskotályt javaslok)
- kb. 4 maroknyi felkockázott dinnye
- kevés friss citromlé
- ízlés szerint édesítőszer
- jég
Turmixba vele, és élvezkedj!
>>> Hogy miért ne palackban fagyaszd le a pezsgőt, arról bővebben ITT olvashatsz.