Winelovers

LeBron James 770.000 forintot ivott el egy este

Imádja a jó borokat, van is ízlése

2018. augusztus 23. - Winelovers

lebron.jpg

LeBron Raymone James amerikai profi kosárlabdázót talán nem kell bemutatni. A jelenleg Lakers színekben játszó kosárzseni viszont ezúttal nem sportteljesítményével tűnt ki, hanem egy olyan fullos vörös borsorral, amiről mi csak álmodni merünk. 

Szinte minden nap hallani egy-egy hírességről, aki beszáll a borbizniszbe. Nemrég mi is írtunk LeBron ex-csapattársáról, Dwyane Wade-ről, aki a kaliforniai Napa-völgyben borászkodó Pahlmeyer családi pincészettel hozott össze két közös bort. 

És most, hogy a szezonnak vége, úgy tűnik még több idejük van, hiszen @KingJames egy szimpla hétfő estén posztolta ki Insta sztorijában azt a borsort, amiről sokan maximum álmodni merünk, összértéke ugyanis 770.000 forint körülre tehető. 

Barátjával és managerével, Maverick Carterrel pukkantották ki a menőbbnél menő palackokat (és nem először tettek így, ugyanis nagy borimádók hírében állnak), amik között olyan ikonikus nevek is szerepelnek, mint a Sassicaia, Screaming Eagle, Guigal Côte-Rôtie vagy éppen a Domaine du Pégaü Châteauneuf-du-Pape Cuvée da Capo. 

Íme az említett tételsor (mögöttük pedig a winesearcher szerinti átlagáruk):

  • Domaine du Pégaü Châteauneuf-du-Pape Cuvée da Capo 2003 (550 $)
  • E. Guigal Côte-Rôtie La Landonne 2000 (315 $)
  • Tenuta San Guido Sassicaia 1990 (447 $)
  • Screaming Eagle Second Flight, ismeretlen évjárat (664 $)
  • Caymus Cabernet Sauvignon Napa Valley Special Selection 2013 (173 $)
  • Domaine du Pégaü Châteauneuf-du-Pape Cuvée da Capo 2000 (602 $)

un_lebronb081618_540.jpg

Ez összesen 2751 $-ba (a mai árfolyam szerint bő 770.000 forintba) került.

Természetesen a borászatok ezután, ha lehet, még inkább tárt karokkal várják a kosarast. Laurence Féraud (Pégaü) például elárulta: "Tényleg bármikor szívesen látom. Még főzök is neki valamilyen mediterrán fogást, ami mellé a legjobb évjáratokat párosítom majd." 

Priscilla Incisa Della Rocchetta (Sassicaia) is reagált: "Elképesztő büszkék vagyunk, hogy a borsorába bekerült egy tételünk! És mivel ő imádja a Sassicaia-t, mi is imádjuk őt."

Mi pedig csak azt várjuk, hogy mikor és milyen borsort posztol legközelebb. 

Tetszett a bejegyzés és érdekel a borok világa? Olvasd el a Winelovers blog többi írását is, vagy csatlakozz borrajongó közösségünkhöz!
süti beállítások módosítása