Winelovers

Egész héten a nőket ünnepeljük; ezúttal borral

#NőHét2019

2019. március 05. - Winelovers

nonap_vorosbor.jpg

Köztudott tény, hogy a nőknek kifinomultabb az ízlelőrendszere, érzékenyebbek az ízekre és illatokra, így hatékonyabban kóstolnak például bort is. Úgy gondoljuk, hogy ezt csakis még több bor kóstolásával lehet tökéletesíteni, ezért ez a hét a nőknek szól; nekik ajánlunk most nőnapi borokat. 

A borkóstolás genetikai vonatkozásairól, illetve arról, hogy a nők miért is kóstolnak jobban, már a Vinoport is írt. A témáról bővebben többféle fórumon is olvashatunk, illetve EBBEN a cikkben már azt is összeszedtük, hogy kik a legjobb fej női borászok hazánkban. 

De most jöjjön a lényeg, vagyis azok a borok, amiket kifejezetten csajoknak, nőknek, illetve hölgyeknek ajánlunk. Eszerint válogattunk most nektek, és persze úgy, hogy biztosan mindenki megtalálja köztük az igazán neki való, feminin tételt.

via GIPHY

Törley Francois President Rosé 2014 

Izgalmas, narancsos-lazacos színű rozé pezsgő az etyek-budai borvidékről. Cseresznyés, meggyes illatát narancshéj dobja fel, amit a hosszú palackos érlelés eredményezett. Ízben is vezet a cseresznyés, meggyes vonal, amit ribizli egészít ki, krémes, lágy gyöngyözéssel. A Winelovers Webshopban ITT tudod megrendelni.

Thummerer Egri Muskotály 2017

Igazi behízelgő, megnyerő muskotály Egerből, a Csókás-dűlőből. A 47 gramm maradékcukor kicsit sem sok, hiszen a mérleg másik oldalán ott vannak az élénk savak, de amitől még jobb ez a bor, hogy alacsony az alkoholtartalma, így pedig bátran kérhetünk még egy pohárral. A Winelovers Webshopban ITT tudod megrendelni

>>> Hogy mennyi alkohol is van a borban, arról korábban ITT írtunk. 

Heimann Mammaróza Rosé 2017

Egy halványabb, könnyedebb Mammaróza Heimannéktól, Szekszárdról, amit már jól ismerünk. A kékfrankos és pinot noir házasításából készült trendi rozé csupa gyümölcs, illata és íze is tiszta, intenzív és zamatos frissesség. Éppen eléggé fűszeres is, csak az izgalom kedvéért, és meglepően hosszú a lecsengése is, ami miatt plusz pont jár neki. A Winelovers Webshopban ITT tudod megrendelni.

via GIPHY

Kreinbacher Pezsgő Brut Nature

Ha te is számolod a kalóriákat, akkor csontszáraz pezsgőt igyál. Ez a somlói tétel például ilyen. Chardonnay (71%) illetve furmint (29%) házasításából született, nagyon elegáns tétel, fehér virágokkal, fehér barackkal, citrusokkal, és sült briós aromáival, egyszerűen nem lehet neki ellenállni. Tökéletes, apró buborékainál szexibb lezárása nem igen lehet a (Nő)napnak. A Winelovers Webshopban ITT tudod megrendelni.

Bortolomiol Prosecco Senior Extra Dry Magnum DOCG

Ha azt akarod, hogy nagyot szóljon, akkor vegyél magnum pezsgőt. Vagy proseccót. Ez a tétel például Extra Dry (a cukorfokokról korábban ITT írtunk), ami a legnépszerűbb kategória ever: kristálytiszta, egyenes vonalú és lehengerlően gyümölcsös prosecco, kiváló területekről. Kizárólag jéghidegen! A Winelovers Webshopban ITT tudod megrendelni. 

Orsolya Merlot 2016

Egerben járunk, egy kézműves családi pincészetnél, amelynek imádjuk a borait (és nem csak azért, mert érezhető rajtuk a borászhölgy keze nyoma). Ez a lágy, szinte bársonyos vörösbor igazi szívmelengető tétel, határozott savakkal és elképesztő eleganciával. Idd vacsora, vagy egy komoly beszélgetés mellé. A Winelovers Webshopban ITT tudod megrendelni.

>>> Mellesleg a Winelovers Webshop készült egy exkluzív nőnapi ajánlattal is: március 8-ig 10% kedvezménnyel tudsz rendelni ingyenes szállítással! Szóval már csak emiatt is érdemes a héten bort rendelni csajok, ugyanis a kedvezmény mellett még egy ajándék borral is meglepünk! A részletekről ITT tudsz bővebben olvasni.

Tetszett a bejegyzés és érdekel a borok világa? Olvasd el a Winelovers blog többi írását is, vagy csatlakozz borrajongó közösségünkhöz!
süti beállítások módosítása