Winelovers

Bitang jó ivós játékok, nem csak a foci VB-re

Sárga lap esetén 2 kortyot, piros lap esetén 4 kortyot kell innod

2018. június 13. - geriadam

fociszurkolo_pizza_sor_gol_kanape_istock_1800x1200.jpg

64 focimérkőzés, a labdarúgó világ krémje, meccsnézés barátokkal, nyár. A felsorolásból természetesen csak a frissítő védőital hiányzik. És ugye miért ne lehetne a folyadékot játékosan magunkhoz venni? Íme a legjobb tippek a játékos ivászathoz.

Vannak játékok, amik közvetlenül az adott focimérkőzéshez kapcsolódnak, így akkor is izgalommal töltik meg a közös meccsnézést, ha esetleg két teljesen érdektelen csapat játszik.

Menedzseld a játékosodat

Előre szólunk, a cím egy kissé megtévesztő. Ennél a játéknál a társaság 1-1 cetlire felírja a kezdéskor pályán lévő 22 játékos nevét, majd mindenki húz 2-2 cetlit. A bátrabbak húzhatnak ennél többet is, bár mindjárt látni fogják, mit is vállaltak ezzel. Ezután mindenkinek karnyújtásnyi távolságra helyezzük a kedvenc longdrinkjét (sör, fröccs stb.), és kezdődhet a meccs. Innentől rendkívül egyszerű  a játék menete, a meccs folyamán meg kell inni:

  • 1 kortyot, ha a kommentátor említi annak a játékosnak a nevét, amelyiknek a cetlije nálunk van
  • a pohár teljes tartalmát, ha a játékosunk gólt lő, sárgalapot kap vagy kiállítják
  • ha lecserélik a játékosunkat, a helyette pályára cserejátékos lesz a továbbiakban a mi emberünk

90 perc ivás

Hasonlít az előző játékhoz, azzal a különbséggel, hogy az egész meccsel, és nem csak egyes játékosokkal kapcsolatos  bizonyos eseményeknél kell inni (ennek megfelelően egyszerre mindenkinek). Ezt azokra a mérkőzésekre ajánljuk, amiknél nem probléma, ha lemaradunk a második félidőről.

Íme a nevezetes események:

  • szabadrúgás – 1 korty
  • sárga lap – 2 korty
  • szöglet – 3 korty
  • kapufa – 3 korty
  • gól – 4 korty
  • piros lap – 4 korty
  • tizenegyes – 4 korty
  • berohannak a nézők a pályára – a pohár teljes tartalma
  • bevetésre kerül a videóbíró – a pohár teljes tartalma

via GIPHY

További ivásra kötelező alkalom (mindenkor 1 korty), ha a kommentátor az alábbi közhelyek valamelyikét ellövi:

  • „a futball ünnepe”
  • „jól eltalált lövés”
  • „ebben a támadásban több volt”
  • „a csapatot fiatal és tapasztalt játékosok alkotják vegyesen”
  • „a csapat az egyik titkos favorit / fekete ló a tornán”
  • „ez a VB halálcsoportja”
  • „ki-ki meccs”

Vannak olyan játékok, amelyek ugyan szorosan a focihoz kapcsolódnak, mégis éppen a mérkőztéstől vonják el a figyelmünket. Az adott meccsben való érintettség szerint lehet szünetben vagy a mérkőzés közben játszani az alábbi játékokat.

Fociágyu

Mini társasjáték mozgatható kapussal és mozgatható labdakilövő ágyuval. 2 játékos játssza, egyik a kapust kezeli, másik a támadót. Ha gól, iszik a kapus, ha kimarad, iszik a támadó.

fociagyu.jpg

 Fotó: www.bedbathandbeyond.com

Kapuralövő verseny

Nem árt hozzá egy kert is, de előfordulhat, hogy eljön a pillanat és a lakásban támad kedvünk játszani. Nincs más dolgunk, mint felállítani egy kiskaput, majd attól pár méterre kijelölni egy pontot, ahonnan az üres kapura rúgjuk a focilabdát. Aki hibázik, iszik. (Esélykiegyenlítő változata is van: az iszik, aki gólt rúg.)

Az alábbi játékok nem kifejezetten a focihoz kapcsolódnak, viszont meccsnézésre összeverődő baráti társaságoknál ugyanúgy tökéletes hangulatoldók és még a sporthoz is van némi közük (egy bizonyos pontig).

Beerpong vagy sörpingpong

Amerikából indult, mára már a világon mindenhol és mindenkor játsszák, de jól jöhet a VB unalmasabb pillanatai alatt. Két egyenlő csapatra kell osztani a társaságot, mindegyik kap 10-10 poharat, amit félig megtöltenek sörrel. Ezután a csapatoknak a saját térfelükről, meg kell próbálni bedobni a pingponglabdát a másik csapat valamelyik poharába. Ha ez sikerül, a pohár tartalmát meg kell inni, az üres poharat le kell venni az asztalról. Az a csapat veszít, amelyiknek előbb elfogynak a poharai. Létezik sokféle további háziszabály is, de a lényeg mindig ugyanaz. Itasd le a barátaidat minél előbb. 

Flunkyball

Zenei fesztiválokon már szervezett keretek között is játsszák, nem lennénk meglepve, ha ehhez hasonlóan felbukkanna a VB alatt szurkolói zónákban is. A játékot két csapat játssza, aki egymástól mintegy 10-15 méterre egy sorban állnak fel. Minden játékos kap egy üveg sört, a két csapat közé egyenlő távolságra fel kell állítani egy teli ásványvizes palackot. A két csapat tagjai felváltva lőnek erre a palackra egy kézilabda méretű labdával. Amelyik csapat eltalálja középen a palackot, úgy hogy az fel is borul, ihat a söréből, egészen addig, amíg a másik csapat újra talpra nem állítja a palackot. Amelyik csapatnak előbb elfogy a söre, az nyer.

Te is tudsz további jó játékokat? Írd meg nekünk ide: info@winelovers.hu

Tetszett a bejegyzés és érdekel a borok világa? Olvasd el a Winelovers blog többi írását is, vagy csatlakozz borrajongó közösségünkhöz!
süti beállítások módosítása